La pluja retarda l'inici de la construcció del Pessebre de Sorra de la Pineda

Tot i que encara no han pogut treballar 'in situ', l'equip d'escultors manté la previsió d'obrir la 20a edició del pessebre aquest diumenge 8 de desembre
Imatge de la sorra compactada on ha d'anar el Pessebre de Sorra de la Pineda al Pinar de Perruquet. | I. Alcalá

Els escultors no podran començar a donar-li forma al Pessebre de Sorra de la Pineda aquest dimecres, 4 de desembre, tal com estava previst. La llevantada que afecta tot el Camp de Tarragona impedeix que els artistes puguin treballar 'in situ' i ha obligat a retardar l'inici de la construcció com a mínim un dia. Tot i això, els responsables de l'obra mantenen que aquest diumenge 8 de desembre, podrà veure la llum.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un pessebre monumental a partir de 400 tones de sorra de platja

Enguany se celebren 20 edicions del Pessebre de Sorra, una de les tradicions nadalenques que han arrelat amb força els darrers anys a Vila-secaEl Parc del Pinar de Perruquet tornarà a ser l'indret on s'aixecaran les monumentals figures del Naixement a partir de 280 metres cúbics de sorra de platja, l'equivalent a 400 tones. Com sempre, les imatges tindran una temàtica especial que s'anirà desvetllant a mesura que es vagi donant forma al pessebre.

Núria Vallverdú, la responsable del Pessebre de Sorra de la Pineda, ha donat alguna pista i avança que «vam triar la temàtica ja fa dies, però aquests aiguats que estan caient ara lligaran bastant amb el que estem fent». L'equip, format per set escultors europeus, ha aprofitat la jornada per treballar a raser en la definició dels esbossos de les figures que esculpiran sobre l'arena quan l'aigua doni una treva. «Ja anem preparats per la pluja, però no per tanta aigua. Si plou una mica, podrem començar a treballar», explica Vallverdú.

La regidora de Turisme de Vila-seca, Cristina Cid, ha destacat que «el Pessebre es fa des de l'any 2000 i ja és tota una tradició pels nostres conciutadans, però també pels veïns dels municipis propers que el visiten i vénen a gaudir de l'entorn i dels monuments escultòrics». Es calcula que cada Nadal visiten el Pessebre de Sorra unes 20.000 persones. Com sempre, un cop finalitzat es podrà visitar fins al 6 de gener.

Els escultors del Pessebre de Sorra de la Pineda, treballant en els esbossos de les figures del Naixement. | I. Alcalá

L'equip d'artistes està format per dos escultors catalans i cinc més que han arribat des de Portugal, Bèlgica, Dinamarca, Països Baixos i Letònia. Tots ells tenen molta experiència en escultura de sorra, de neu, de gel i de fusta. Molts són repetidors, però el portuguès Pedro Mira treballarà per primera vegada en aquesta obra efímera a la Pineda. «Fa molts anys que m'han convidat a participar i m'interessava molt venir. Faig moltes escultures de Naixements arreu del món, però aquesta és molt especial, perquè tenim llibertat de fer coses més creatives i no fer l'escena tradicional».

Nadales i tallers infantils al costat del Pessebre de Sorra

Per amenitzar la visita al Pessebre de Sorra, el Patronat de Turisme de Vila-seca ha programat una sèrie d'activitats paral·leles per a tota la família. Així, els pròxims dos dissabtes al migdia hi haurà cantada de nadales al costat del pessebre, a càrrec de la Coral Nova Unió de Vila-seca, el 14 de desembre, i els Cantaires de la Pineda, el 21 de desembre. Així mateix, pels més petits s'han organitzat una sèrie de tallers de manualitats que tindran lloc els dies 2, 3 i 4 de gener al matí.

"💃 AGENDA: Flamenc solidari aquest Nadal al Teatre Auditori de Salou" "🏛 Incorporar un espai museístic al Celler de Vila-seca costarà més de 600.000€"