NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Aquest primers dies sense trens ja s'han pogut veure maquinària i operaris d'Adif treballant sobre el traçat antic.

Adif treu a licitació el projecte pel desmantellament de les vies des de l'Hospitalet fins a PortAventura

El document haurà d'estar llest en quatre mesos. Els treballs començaran pel sud i es faran de forma progressiva fins a Salou

El projecte pel desmantellament de l'antic traçat ferroviari de la costa no estarà llest, com a mínim, fins a l'estiu. Adif ha tret a licitació aquest dilluns, 20 de gener, el servei de redacció del projecte executiu que ha de definir com es farà la retirada de les vies que s'han quedat sense trens al seu pas per l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils i Salou des de la posada en marxa de la variant del Corredor Mediterrani, fa tot just una setmana.

Tres setmanes per presentar ofertes i quatre mesos per lliurar el projecte executiu

El termini per presentar les ofertes al concurs públic acabarà el pròxim dia 6 de febrer. Un cop s'adjudiqui el contracte, la previsió és que l'empresa guanyadora disposi d'un màxim de quatre mesos per lliurar el projecte executiu. Serà llavors quan l'administrador ferroviari podrà engegar una nova tramitació per buscar l'empresa que es faci càrrec de les obres de desmantellament. 

Cal recordar que, després de la desaparició dels trens des de l'estació antiga de l'Hospitalet de l'Infant fins al baixador de PortAventura, Adif ja va posar en marxa els treballs previs per desballestar els materials de la via que poden ser susceptibles de robatori, com és tot el cablejat de coure.

Ara, l'empresa estatal ha encarregat un projecte amb un pressupost de 100.000 euros per tal de definir el desmantellament de tota l'estructura de la via, els pals de catenària i les estructures de seguretat, així com les actuacions complementàries. En aquest apartat, s'haurà de contemplar el desmuntatge de la dotzena de passos a nivell que han quedat desafectats als quatre municipis dividits per la via.

 

El desmantellament començarà per l'Hospitalet de l'Infant i acabarà a PortAventura

Aquest projecte executiu haurà de determinar tots els treballs necessaris i les fases de l'obra. D'acord amb el plec de clàusules de la licitació, els treballs començaran pel sud, a l'Hospitalet de l'Infant i el desmuntatge es farà de forma progressiva cap al nord fins arribar al baixador de PortAventura. Durant el desenvolupament dels treballs, es requerirà la circulació de vehicles operatius per la via.

D'altra banda, Adif també ha encarregat que l'empresa adjudicatària faci un inventari del material existent en la infraestructura, ja que preveu la seva reutilització per a les prefectures de manteniment de València i de Tarragona.


Comentaris

envia el comentari