Surt a licitació per 630.000 euros el projecte de museïtzació del Celler de Vila-seca

L'Ajuntament ja ha adjudicat les obres de restauració, que podrien engegar al gener, i busca ara l'empresa que desenvolupi un museu amb tecnologia punta
Imatge virtual del Celler Noucentista de Vila-seca després de la restauració. | Cedida

L'Ajuntament de Vila-seca ha tret a licitació aquesta setmana el projecte executiu de museïtzació del Celler Noucentista. Aquesta contractació, per valor de 630.000 euros, es fa en paral·lel a la de les obres de restauració de l'edifici, que ja estan adjudicades a la UTE Cots i Claret - Garcia Riera - Ertak, i que podrien engegar el pròxim mes de gener.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La història del Celler Noucentista a través del vídeo mapping i la realitat virtual

Cal recordar que les obres de restauració del Celler de Vila-seca han de servir per dotar el municipi d'un nou espai cultural multifuncional. A més de comptar amb una gran sala polivalent on celebrar concerts, actes festius, obres de teatre o conferències, el futur equipament també tindrà un vessant de museu. Aquest espai explicarà la història del Celler i el procés de l'elaboració del vi a través de les tecnologies de realitat virtual i vídeo mapping.

El contracte per a la museïtzació del Celler es divideix en dues parts. Per una banda, l'empresa que guanyi el concurs haurà de subministrar tot l'equipament necessari per al museu. Amb un cost d'uns 330.000 euros, aquí s'inclouen els panells informatius, mostradors, exposicions d’escenes, escenografies, mapping, suports d’il·luminació, caixes sonores, recursos expositius, senyalística i mobiliari associat a l’exposició, així com el suport a les experiències de realitat virtual. 

D'altra banda, la licitació incorpora també el desenvolupament dels continguts audiovisuals que formaran part de les projeccions de vídeo mapping i els vídeos de realitat augmentada, per valor de 300.000 euros més. Això inclou el disseny i postproducció del video mapping, el rodatge i producció dels continguts en qualitat 8k, el desenvolupament de tota l'experiència de realitat virtual i el desenvolupament de continguts interactius i dels testimonis i entrevistes que serviran com a base dels múltiples continguts documentals.

Els assistents van poder provar en les sessions participatives al Castell la tecnologia de realitat virtual que es farà servir en el Celler. | I. Alcalá

Les empreses interessades tenen fins al pròxim 2 de gener per presentar les seves ofertes al concurs per la museïtzació del Celler. Un cop adjudicat el contracte, el termini d'execució previst és de 10 mesos.

Una tercera licitació per adquirir el mobiliari i l'escenotècnia

A banda de les licitacions de les obres de restauració i la museïtzació, l'Ajuntament de Vila-seca té obert un tercer procés de contractació al voltant del Celler. Es tracta del subministrament i instal·lació de l'equipament d'escenotècnia i mobiliari per instal·lar a l'interior del Celler un cop acabi la remodelació. En aquest cas, el període de presentació d'ofertes està obert fins al 31 de desembre i el pressupost previst és d'1,6 milions d'euros.

En total, la inversió per transformar l'antic celler de la Cooperativa ascendeix a uns 7,5 milions d'euros. D'aquests, 2 els finançarà la Unió Europea a través dels Fons Feder.

"🔴 L'Ajuntament de Salou protegeix el poblat ibèric de la Cella" "🎄 Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant encendran els llums de Nadal aquest dijous"