L'Ajuntament enalteix «la capacitat de Cambrils per recuperar la normalitat» dos anys després dels atemptats

El consistori fa públic un manifest on agraeix les mostres de suport que segueix rebent dos anys després dels fets
El Memorial per la Pau, durant l'acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat a Cambrils l'any 2018. | Laia Solanellas

 

Aquest diumenge, 18 d'agost, es commemora el segon aniversari de l'atemptat gihadista que va patir Cambrils l'agost de 2017. Tot i que l'Ajuntament ha decidit no celebrar cap acte oficial, sí que ha fet públic un manifest en record a les víctimes i d'agraïment a les mostres de suport rebudes durant tot aquest temps. A més, el president de la Generalitat, Quim Torrà, té previst fer una visita al municipi el mateix diumenge a la tarda per fer una ofrena floral al Memorial per la Pau que es va inaugurar l'any passat al passeig marítim.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En el seu manifest, l'Ajuntament de Cambrils reitera el seu compromís per conservar la memòria i seguir treballant perquè no es torni a repetir un episodi com aquest. «Creiem i treballem per uns valors, actituds i comportaments que reflecteixin el respecte a la vida, a l’ésser humà i a la seva dignitat i que posin en primer pla els drets humans, el rebuig a la violència en totes les seves formes i l’adhesió als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància, així com la comprensió entre els pobles, els col·lectius i les persones», resa el text publicat pel consistori.

 

En aquest sentit, l'Ajuntament expressa que treballa «no només des de l’àmbit policial sinó també creant nous espais de convivència, inclusió i cohesió amb diversos projectes de dinamització comunitària, plans d’inclusió i programes educatius a les escoles».

 

«La ciutat ha pogut superar els fets»

Tanmateix, el manifest posa en valor «la capacitat de Cambrils per recuperar la normalitat, que és la millor manera de combatre aquells que volen que visquem amb por. La ciutat ha pogut superar els fets ocorreguts la matinada del 18 d’agost del 2017 però sempre mantindrà viu el record a les víctimes».

 

D'altra banda, l'Ajuntament recorda que està personat com a acusació particular en la causa dels atemptats amb l'objectiu d'exigir responsabilitats, donar suport a les víctimes i als familiars i conservar la memòria dels fets ocorreguts ara fa dos anys.

 

Per tal de mantenir viu aquest record, la web municipal compta amb un espai on estan publicats els 115 documents recuperats de l’espai de dol que, d’una manera espontània, la ciutadania va crear durant els dies posteriors al doble atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils.