Mont-roig vol impulsar l'obertura de comerços al nucli antic amb ajuts de fins a 3.000 euros

L'Ajuntament obre el procés per sol·licitar una nova línia de subvencions que pretén recuperar els locals comercials tancats del nucli antic
Imatge d'arxiu de Mont-roig del Camp. | Ajuntament de Mont-roig del Camp

 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una nova línia de subvencions destinades a l'obertura de nous establiments comercials dins del nucli antic. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Pla de Dinamització del Nucli Antic de Mont-roig i pretén recuperar locals buits, dinamitzar el comerç i donar vida en aquest espai històric del municipi. Contempla ajuts de fins a 3.000 euros i la presentació de sol·licituds es pot fer a través de la pàgina web habilitada fins al dia 30 de novembre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Cinc locals disponibles en els carrers del nucli antic de Mont-roig del Camp

Segons informa l'Ajuntament, podran ser beneficiaris d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que realitzin actuacions destinades a l’obertura de nous establiments comercials ubicats als locals que formen part del nucli antic. Concretament, els locals de propietat privada disponibles actualment en aquesta àrea són cinc; dos a la plaça de Mossèn Gaietà Ivern i tres més al carrer de Francesc Riba i Mestre.

 

Les despeses subvencionables, són, per exemple, la compra o arrendament de local; la maquinària, el mobiliari i equips informàtics necessaris per al desenvolupament de l’activitat; les instal·lacions i obres, tant a l’interior com a l’exterior del local; la reforma de l’aparador i/o rètol comercial o la implantació de comerç electrònic.

 

D'altra banda, la regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació torna a posar en marxa les línies d’ajuts per a empreses i persones emprenedores del municipi. Així doncs, a banda de la del nucli antic, per aquest 2019 s’ofereixen dos tipus d'ajuts més de fins a 1.500 euros; un per a impulsar l’emprenedoria al i un altre per  impulsar la contractació de treballadors aturats a les empreses del municipi. A més, aquestes subvencions són compatibles entre elles, amb la qual cosa se’n poden sol·licitar més d’una en el mateix any.