Les obres per tornar a la legalitat el xalet Villa Enriqueta de Salou costaran més d'un milió d'euros

L'Ajuntament de Salou ha d'aprovar l'estudi i requerirà la propietat a executar les obres, mentre que el PP alerta que aquest cas pot costar milions d'euros públics
Imatge exterior del xalet Villa Enriqueta de Salou. | TarragonaDiari.cat

 

Nou capítol en el cas del xalet Villa Enriqueta. L'Ajuntament de Salou ja ha rebut el projecte que va encarregar per tal de definir les obres necessàries per a restituir la legalitat de l'immoble, situat en el passeig Jaume I i tancat des del 2015. Aquest projecte xifra en un milió d'euros, més IVA, el cost de tornar el xalet al seu estat inicial abans de la reforma a la qual va ser sotmès l'any 2004. L'Ajuntament explica que ara haurà de revisar el projecte i després requerir la propietat a posar en marxa les obres. Per contra, el PP de Salou tem que l'Ajuntament hagi d'acabar pagant si arriba una condemna per responsabilitat patrimonial.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El cas del Villa Enriqueta es remunta a l'any 2016, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar una sentència que anul·lava les llicències d'activitat, obres i primera ocupació per irregularitats arquitectòniques, en considerar que les reformes fetes a partir del 2004 per convertir el xalet modernista en un restaurant no s'ajustaven al que marca el POUM de Salou. La sentència, que va impedir que la cadena La Piemontesa hi obrís una pizzeria, també obligava a restaurar la legalitat de l'edifici històric protegit.

 

Segons el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, «estem parlant d’una llicència provisional de l'any 2004, i amb tots els informes favorables. Ara hi ha una resolució judicial i, des de l’actual Govern, hem de donar compliment a aquesta sentència, l’hem d’acatar, ja que estem en un estat de dret». L'any passat, l'Ajuntament va pagar 41.000 euros pel servei de redacció del projecte bàsic i executiu de les obres requerides perquè l'immoble torni a la legalitat. Un projecte que ara ha pressupostat aquests treballs en més d'un milió d'euros i que el consistori haurà d'examinar i aprovar abans de fer el requeriment a la propietat.

 

Mario García (PP): «Molt ens temem que qualsevol tribunal acabarà condemnant a l'Ajuntament»

Per al portaveu del PP a Salou, Mario García, «és molt preocupant la situació que estem vivint amb el xalet Villa Enriqueta, ja que tot aquest assumpte pot acabar costant-nos a tots els salouencs molts milions». El líder popular recorda que «la propietat del citat immoble ja ha iniciat els tràmits legals reclamant-li a l'Ajuntament de Salou una indemnització de més de 7 milions d'euros» i afirma que «molt ens temem que, en major o menor quantia econòmica, qualsevol tribunal acabarà condemnant a l'Ajuntament per responsabilitat patrimonial, en haver atorgat unes llicències que mai hauria d'haver concedit».

 

En aquest cas, els populars salouencs avancen que exigiran totes les responsabilitats polítiques, «ja que els nostres veïns no tenen per què acabar pagant amb els seus impostos les decisions polítiques d'alguns», destaca García.

Més notícies de la categoria Costa Daurada