PortAventura fa marxa enrere i no pagarà el complement salarial de l'ERTO a tots els seus treballadors

L'empresa sí pagarà a aquells que el sou del SEPE no arribi al 70% del seu salari real i, també, a 30 treballadors que es troben en ERTO parcial

Gerra d'aigua freda per als treballadors del parc temàtic de PortAventura. En les darreres hores, la plantilla del parc afectada per un ERTO ha vist com la promesa de la direcció de completar els seus ingressos se n'ha anat pel forat de l'aigüera. Cal recordar que l'empresa va presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació a l'inici de la crisi sanitària i, quinze dies després, el 31 de març, ampliava l'expedient incloent als treballadors fixos discontinus, gairebé 1.500 persones. Així mateix, la incertesa planeja sobre quan podrà obrir les seves portes PortAventura

Quan es va presentar l'ERTO, l'empresa va informar als seus treballadors, a través d'uns missatges als quals ha tingut accés TarragonaDigital, que havia pres la decisió de completar els ingressos fins a arribar al 90% del salari real. Ara, aquest complement ha desaparegut per a la majoria de treballadors i, al final, segons ha denunciat el sindicat UGT, només el rebran aquells que cobrin del SEPE per sota del 70% del seu salari i els 30 treballadors que es troben en un ERTO temporal. És a dir, aquells empleats que estan anant a treballar, sobretot els de l'àrea de manteniment, de manera parcial. 

Qui ha perdut el complement?

Els treballadors que estiguin afectats per l'ERTO al 100% de la seva jornada laboral han perdut, totalment, el complement salarial de l'empresa. La direcció de PortAventura ha informat a aquests treballadors que «és necessari ajustar el cost que suposa per a PortAventura el complement que l'empresa paga sobre la prestació de l'atur». «Tot el personal inactiu que estigui afectat al 100% de la seva jornada per l'ERTO cobrarà, de moment, el 70% del seu salari fix».

L'empresa ha assegurat, a través d'un comunicat de premsa, que «la mesura respon a la decisió de les autoritats de mantenir la situació de força major per un altre període de 15 dies». «Des de l'inici de la crisi de la COVID-19, el compromís de la companyia s'ha centrat a garantir el sostenimentempresarial en una situació sense precedents que ha impedit l'obertura del resort i el desenvolupament de la seva activitat habitual» han afegit des de la direcció del parc. 

Por a l'ERE entre els treballadors i primeres reaccions polítiques

Alguns treballadors han traslladat a aquest mitjà el seu malestar per la decisió de l'empresa. Fonts consultades entre els treballadors del parc han manifestat el següent: «Una empresa amb un potencial econòmic com PortAventura, de la que depenen més de 2.000 famílies, es renta les mans pocs dies després d'anunciar que ens complementaria l'ERTO els mesos que fossin necessaris. Els sous són molt precaris i aquesta reducció del 20% deixa a milers de famílies del territori en una situació molt més delicada». Així mateix, altres empleats del parc han traslladat a aquest mitjà la por «a què aquesta situació acabi transformant l'ERTO en un ERE»

El regidor de Vila-seca en Comú, Mario Téllez, ha sigut la primera veu política en posicionar-se sobre aquest conflicte laboral. Téllez, en un escrit al seu perfil de Facebook, ha explicat que «la principal responsabilitat social d'una empresa que, any rere any, ha tingut beneficis milionaris és amb els seus treballadors i treballadores. Aquests són, en darrera instància, els qui han aixecat aquest negoci d'ençà de la seva inauguració, l'any 1995. Per tots aquests motius ens posem a disposició del comitè d'empresa, i de les diferents forces sindicals, per donar suport a les reivindicacions a favor del personal laboral».

PACTA SUNT SERVANDA 🤝 Muy a mi pesar hoy toca mostrar mi solidaridad con los empleados de Port Aventura que dejarán de...

Publicada por Mario Téllez Molina en Jueves, 7 de mayo de 2020

Comentaris