El Port de Tarragona comença les tasques de restauració de la platja de la Pineda

Paral·lelament es repararà l'espigó del Racó, molt danyat pel Glòria | Aquestes actuacions suposen una inversió de més d'un milió d'euros
Els treballs de reposició de sorra a la platja de la Pineda començaran a principis de maig | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona executarà les feines de restauració de la platja de la Pineda (Vila-seca) durant el pròxim mes de maig tot abocant-hi 100.000 metres cúbics d’arena. Aquestes tasques, ja en marxa, es duran a terme en el marc d’un contracte per quatre anys, per a l’aportació de sorra, i amb un pressupost total de 2,9 milions d’euros per al període 2020-2023, més de 700.000 euros cada any.

L’aportació extraordinària de sorra, unida a l’acció dels dics de contenció que hi ha a cada banda de la platja —el contradic dels Prats i l’espigó del Racó— permetrà retornar l’equilibri a la platja vila-secana. Segons ha explicat el Port, els treballs concrets de reposició de sorra a la platja de la Pineda començaran a principis de maig, data en què s’espera l’arribada de la draga. L’inici de les operacions de drenatge i l’aportació de sorra, però, es preveu que sigui a finals de la primera quinzena de maig, tasques que acabarien els darrers dies del mes.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Superar les suspensions de l'estat d'alarma

L’aportació de sorra que farà el Port de Tarragona és una «mesura ambiental compensatòria» per la prolongació del dic de Llevant. El president de l’ens portuari tarragoní, Josep Maria Cruset, ha apuntat que «són moments excepcionals i les administracions públiques hem d’estar més alerta que mai per col·laborar i atendre les necessitats del nostre entorn».

L’Autoritat Portuària, amb aquesta acció, se suma a la tasca que està fent l’Ajuntament de Vila-seca en aquesta zona turística. Segons Cruset, «el Port ha posat tots els esforços per tal de superar totes les suspensions administratives fruit de l’estat d’alarma, per poder executar dintre dels terminis previstos l’aportació de sorra que cada any realitza com a mesura mediambiental».

L'espigó del Racó, greument afectat pel Glòria

Paral·lelament, el Port de Tarragona ha previst també una dotació pressupostària addicional de 450.000 euros per tal de reconstruir l’espigó del Racó, una infraestructura greument afectada pel temporal Glòria del passat mes de gener. Les obres a l’espigó, concretament, tindran una durada de dos mesos i, si tot va bé, estaran finalitzades a finals del mes de juny.

"Mont-roig obre les deixalleries amb estrictes mesures per evitar contagis de Covid-19" "Cambrils es mobilitza pel petit Adrià, amb leucèmia, i busca donants de sang i medul·la"