Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El PP de Salou vol reduir l'IBI un 4% de cara al 2019

El portaveu dels populars a Salou ha afirmat que l'objectiu és reduir la pressió fiscal i tornar a establir l'impost municipal en valors de l'any 2012
Imatge del litoral salouenc. | Cedida.

 

Aquest diumenge 21 d'octubre, El Partit Popular de Salou ha presentat una proposta a l'equip de govern del consistori salouenc, per tal de tornar a establir una reducció de l'Impost de Béns Immobles (IBI) fins un 4%. Aquesta proposta dels populars busca una reducció de la pressió fiscal per tots els habitants del municipi del Tarragonès, ja que l'IBI és una de les càrregues fiscals que més afecta directament als salouencs.

 

L'objectiu d'aquest pla seria tornar als valors de l'any 2012, uns índexs fiscals més benèvols, malgrat la pujada sostinguda del 18% l'any 2012. El Partit Popular de Salou ha anunciat que portarà aquesta mesura al pròxim ple de l'ajuntament, que es preveu que se celebri a finals d'aquest mes d'octubre. El consistori de Salou ha anunciat que la celebració del pròxim plenari tindrà com a objectiu l'aprovació de les ordenances fiscals per l'any 2019, i el grup popular ha registrat la seva proposta en l'ordre del ple.

 

El portaveu del PP a Salou, Mario García. | Cedida

 

 

L'objectiu dels populars és reduir l'IBI un 4%

Mitjançant un comunicat, aquest diumenge 21 d'octubre, el Partit Popular de Salou ha anunciat una nova proposta de reducció de l'Impost sobre Béns i Immobles (IBI) un 4% més en les partides pressupostàries previstes per l'any 2019. Segons el portaveu del PP al municipi de la Costa Daurada, Mario García: «El nostre objectiu és reduir la pressió fiscal que pateixen els salouencs als nivells previs a 2012».

 

Segons ha afirmat l'edil popular: «en aquest moment a qui li toca fer un major esforç és a la nostra administració i per tant creiem que ha arribat l'hora de baixar la pressió fiscal i l'IBI és l'impost més encertat per recompensar l'esforç realitzat per tots els salouencs durant aquests anys».

 

García ha volgut explicar que «des de l'any 2012 fins ara els salouencs només hem vist reduïda la nostra pressió fiscal per l'IBI en un 7% respecte a la pujada del 18% que es va aplicar en l'any 2012. Concretament es va produir una baixada del 3% l'any 2014 i una baixada del 2% el 2016 i una nova baixada del 2% el 2018».

 

Lamenten que aquestes mesures no s'hagin aplicat abans

«El resultat és que totes les persones amb propietats a Salou han vist com des de l'any 2012 a l'any 2018 se'ls ha incrementat l'IBI un 11%, per aquest motiu des del grup municipal del PP proposem una baixada de l'IBI del 4%, ja que fins i tot aplicant l'esmentada rebaixa, encara estaríem en un 9% més que en any 2011» ha recordat Mario García, responsable del grup popular de Salou.

 

Segons el Partit Popular de Salou: «Si segons el govern de Salou les arques municipals estan tan sanejades, és totalment incomprensible que no s'apliquin polítiques fiscals en beneficis de tots els salouencs. Els nostres veïns es mereixen que aquest suposat sanejament es vegi reflectit en les seves butxaques».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris