Onze anys de presó per un intent d'assassinat a cops de martell a Cambrils el 2017

L'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat l'home que va intentar matar la seva parella per tallar la seva relació
Imatge dels instants previs de l'inici del jutjat per un intent d'assassinat a cops de martell | OLEGUER DOMÈNECH

 

La secció segona de l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a Ali B. a onze anys de presó per un delicte d'intent d'assassinat que va tenir lloc a l'hivern del 2017. El condemnat no es va prendre bé que la seva parella, Florentina B., volgués tallar la relació que mantenien. Així doncs, l'acusat li va dir que l'intentaria matar i, a continuació, ho va intentar ofegant-la i colpejant-la per tot el cos. Aquests fets van tenir lloc a pocs metres de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cambrils. 

 

Finalment, els agents els van detenir quan l'home intentava escapar del país. Després d'aquests fets, l'acusat no podrà comunicar-se ni apropar-se a menys de 800 metres de la víctima i, a més, li haurà de pagar una indemnització de 30.000 euros per tots els danys causats. En un primer moment, el fiscal demanava onze anys de presó, l'acusació quinze i la defensa demanava l'absolució. 

 

Els fets de la nit del 29 de gener

L'home és un ciutadà provinent del Marroc que es troba en una situació irregular a Espanya. A principis del 2017, va començar a mantenir una relació més enllà d'una simple amistat amb Florentina. El 29 de gener, al voltant d'un quart de nou de la nit, van quedar per parlar sobre la seva relació. La dona el va passar a buscar amb el seu cotxe a Montbrió del Camp. 

 

Un cop van iniciar junts el trajecte, l'acusat li va demanar que es dirigís a un camp per recollir i donar-li unes mandarines. Durant el viatge, l'home li va dir: «T'he portat aquí per matar-te, et mataré primer i després em mataré jo». Posteriorment li va començar a donar cops pel coll. La dona va aconseguir calmar-lo i van continuar el trajecte cap a Cambrils. 

 

Florentina va aprofitar el viatge per dirigir-se cap a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. No obstant això, l'agressor se'n va adonar. Un cop van arribar a la zona d'estacionament dels vehicles policials, li va demanar a l'home que baixés del cotxe. L'acusat va mostrar la intenció de fer-ho, però va ruixar la cara de la dona amb un esprai i va tornar a intentar-la escanyar. La víctima va aconseguir sortir del vehicle, però quan aquesta escapava en direcció a la comissaria per demanar ajuda, va ser atrapada per l'home. 

 

L'agredeix amb un martell

A continuació, li va colpejar la part de darrere del cap amb un martell que portava. Seguidament li va començar a donar cops a l'esquena fins a deixar-la marejada. L'acusat va continuar donant cops amb el martell fins que la víctima va caure a terra. L'home va ser sorprès per la Guàrdia Civil just en el moment en què se n'anava del lloc dels fets. D'altra banda, dos mossos van ajudar la dona i va ser traslladada a l'Hospital Joan XXIII. 

 

L'acusat va intentar escapar a l'estranger

L'home es va escapar en direcció al seu domicili de Montbrió, lloc on va ser sorprès pels agents. L'acusat portava una maleta amb roba i passaport. En un primer moment es va poder escapar, però, finalment, el van detenir. Després dels fets, Florentina va declarar que se sent afortunada d'haver salvat la seva vida, però a la vegada desgraciada pel que li va passar. A més, assegura que li ha canviat la vida i que a hores d'ara no es planteja cap relació sentimental. 

"Cambrils celebrarà dissabte l'homenatge a les víctimes dels atemptats" "CAMBRILS: Consulta els talls de trànsit amb motiu de l'acte 'Cambrils per la pau'"