Cambrils engega la celebració de la Immaculada, la seva festa major més cultural

Literatura, teatre, música, pintura i molta cultura popular porten el pes d'una programació que comença aquest divendres, 22 de novembre, i s'allargarà fins al 16 de desembre
Imatge del Ball de Bastons de Cambrils durant el Seguici Festiu que se celebra per commemorar el Setge de 1640. | Cedida

Cambrils ja ho té tot a punt per començar la Festa Major de la Immaculada, que se celebrarà del 22 de novembre al 15 de desembre. Es tracta de la darrera festa major dins del calendari cambrilenc i la que té més pes cultural. Literatura, teatre, música, pintura i molta cultura popular porten el pes d'una programació que servirà també per donar el tret de sortida oficial a les festes nadalenques amb l'encesa de llums que es farà el pròxim divendres 19 de novembre.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Una gala per presentar 'Cambrils de Mar', el nou disc de l'artista local Carlos Rom

Entre les novetats del programa, hi ha la gala de presentació de l’esperat nou disc 'Cambrils de Mar' del músic cambrilenc Carlos Rom, que tindrà lloc al Casal Parroquial el diumenge 1 de desembre, a les 19.30 hores. L’artista ha recopilat lletres d'històries, contes, dites i costums mariners amb la participació d’una seixantena de persones. Un dels col·laboradors és Marcel Aragonès, que s’ha encarregat de la pintura i la maquetació del llibret del treball discogràfic.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat la funció de cohesió social de la festa i ha convidat especialment a les persones que fa poc que viuen a Cambrils a participar en les activitats per acostar-se a la cultura més popular. La regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, ha detallat els actes del programa, que enguany ha volgut donar protagonisme a les dones amb activitats com l’exposició FEMINAE de Silvia Alcalà o el Teatre de Festa Major.

La regidora de Festes, Cinta Ballesté; l'alcaldessa, Camí Mendoza, i els artistes Carlos Rom i Marcel Aragonès, han presentat el programa de la Festa Major. | Ajuntament de Cambrils

A la programació no hi faltaran els actes més tradicionals per aquestes dates, com el lliurament de Premis de narrativa i poesia Vila de Cambrils, el lliurament de les Distincions Honorífiques, la processó de la Immaculada, l’acte institucional de commemoració del Setge a càrrec de la directora del Museu d’Història de Catalunya, Margarida Sala i Albareda, i el concert de Nadal de la Coral Verge del Camí.

A més, hi haurà una nova edició de Talles Oberts, les activitats incloses a les Jornades dels Bons Tractes, Concerts del Cicle de la Cripta de l’Ermita, del Festival Accents i de la XI Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils, el gran concert solidari de la Marató de TV3, exposicions i activitats organitzades per la Biblioteca Municipal.

El programa de festes complet es pot consultar en aquest enllaç.

"💰 CAMBRILS: 820.000 euros per a la compra del Celler de la Cooperativa" "🙅 Vila-seca programa diverses activitats contra la violència envers les dones"