Prohibeixen el bany a la platja de Ponent de Salou a conseqüència del temporal

La mala qualitat de l'aigua després de les tempestes de divendres han obligat a tancar el bany
La platja de Ponent de Salou, aquesta tarda, tancada al bany. | Enrique Molina

 

La platja de Ponent de Salou es troba tancada al bany, amb la bandera vermella hissada, aquest dissabte, 18 d'agost. D'aquesta manera, doncs, està del tot prohibit banyar-s'hi. La causa d'aquesta prohibició és la mala qualitat de l'aigua després de les tempestes que es van produir aquest divendres, 17 d'agost, a Salou —i a la resta de l'àrea metropolitana de Tarragona. El fet que a la platja de Ponent hi desemboquin diverses rieres ha ocasionat que l'aigua no presenti la qualitat mínima per obrir-se als banyistes aquest dissabte, de manera que la bandera vermella n'ha estat la protagonista durant tota la jornada.

 

Val a dir, però, que la resta de platges amb vigilància sí que es troben obertes, això sí, amb bandera groga. Es tracta de la platja de Llevant, la dels Capellans, la platja Llarga i la Cala Crancs. Pel que fa a la resta de platges que estan vigilades per la Direcció General de Protecció Civil, a la Costa Daurada totes presenten bandera verda aquest dissabte, 18 d'agost, a excepció de quatre més, que la tenen groga: la platja Llarga de Roda de Berà i les platges de Cap Roig, de les Avellanes i de l'Arenal, totes tres al terme municipal de l'Ampolla, al Baix Ebre.

 

Prohibit el bany

La bandera vermella s'ha hissat aquest dissabte a la platja de Ponent de Salou a causa de la mala qualitat de l'aigua de resultes del temporal viscut aquest passat divendres. Ara bé, quines altres causes poden provocar que es col·loqui la bandera vermella i es prohibeixi el bany? Segons Protecció Civil, hi ha sis supòsits més: onades de més de dos metres que suposin un perill greu per a la integritat física de les persones; corrents forts o molt forts que puguin arrossegar els banyistes; mar agitat en general; condicions climatològiques molt adverses i perilloses per als banyistes; presència d'animals marins perillosos o altres situacions que suposin un risc greu per als usuaris.