GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Nova reducció de freqüències a l'autobús urbà de Cambrils, amb una mitjana de 12 usuaris al dia

Aparcam retalla el servei al 70% a partir d'aquest dimarts 31 de març

L'empresa municipal Aparcam torna a reduir les freqüències del bus urbà de Cambrils a partir d'aquest dimarts, 31 de març, per adequar-se a la baixada de la demanda provocada per les restriccions de mobilitat. Hi ha autobusos que viatgen completament buits i només un 2% dels usuaris segueix utilitzant les línies urbanes. La nova retallada servirà també com a mesura preventiva per minimitzar desplaçaments mentre duri la crisi del coronavirus.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Un 70% menys de freqüències a partir d'aquest dimarts 31 de març

El passat 19 de març ja es va reduir el servei en prop d'un 60%, disminuint el nombre de viatges de les línies L1 Llevant i la L2 Ponent i deixant fora de servei la L3 Estació. A partir d'ara, el servei quedarà reduït en un 70% respecte als horaris habituals, baixant les freqüències de dilluns a divendres i eliminant el servei dels dissabtes.

 

 

Els nous horaris es poden descarregar en aquest enllaç i es podran consultar també a les principals parades d'autobús de la ciutat, al web de l'Aparcam i a les xarxes socials. Així mateix, cal recordar que es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc: majors de 65 anys, amb malalties cròniques o pluripatològiques o amb immunosupressió.

 

Des de l'Ajuntament apunten que aquesta nova reducció del servei és una mesura per evitar contagis entre el personal de la companyia i les persones usuàries i, al mateix temps, adequa el servei a la important davallada de viatgers a causa de les restriccions de mobilitat de l'estat d'alarma i a la disminució de les freqüències de tren.

 

Autobusos buits i una mitjana de 12 viatgers diaris

En aquest sentit, el nombre d'usuaris de l'autobús ha baixat quasi un 98% des de l'inici de l'alerta sanitària. Si en un dia feiner habitualment unes 500 persones es desplaçaven amb l'autobús urbà, ara només es registren una mitjana de 12 viatgers diaris. En el cas dels dissabtes, el dia 21 l'autobús va anar completament buit i el dia 28 només hi van pujar dues persones en tot el dia.

 

D'altra banda, des que va començar el confinament, l'operadora de transport ha intensificat la neteja i desinfecció de vehicles i ha adoptat mesures de protecció pels conductors.