1200px-107_Mont-roig_del_Camp_des_del_santuari_de_la_Mare_de_Déu_de_la_Roca

El PSC arrasa a Mont-roig amb una còmoda victòria

Fran Morancho ho té tot de cara per repetir a l'alcaldia del municipi

Mont-roig del Camp ha avalat aquest diumenge la gestió del socialista Fran Morancho com a alcalde del municipi, i li ha atorgat una còmoda majoria que el perfila, de nou, com a probable batlle de la localitat a partir del 26-M. El PSC ha guanyat amb un total de 7 regidors, a només dos de la majoria absoluta.

Tot apunta que Morancho és el millor posicionat per ser alcalde, un càrrec que ocuparia per tercera vegada. Ho va ser entre el 2007-2011, ho ha estat entre el 2015-2019 i ara té l'opció d'encavalcar-lo amb el següent mandat. No obstant això, necessitarà acords. La pujada dels socialistes, això sí, és majúscula: de 4 a 7 regidors.

Fran Morancho (PSC) guanya les eleccions a Mont-roig del Camp amb més de 1.600 vots

Fran Morancho.
Morancho s'ha enfrontat, tant a Mont-roig del Camp com a Miami Platja, a les preguntes de periodistes per tal de presentar-se públicament. | TarragonaDigital.com

El candidat socialista ha duplicat els resultats del 2015, i ha passat de ser alcalde amb poc més de 800 vots a sumar-ne més de 1.600. Per darrere, i a una distància molt ampla, Junts i ERC han sumat tres regidors cadascun, en uns resultats similars al de les darreres eleccions:  els postconvergents aguanten, els republicans milloren.

També entren al consistori els dos regidors d'Ara Mont-roig (ARA-MM), un de Ciutadans i un altre dels municipalistes Plataforma Impulso Miami-Mont-roig (IMM). Especialment rellevant és que  l'actual president de la CEPTA, Juan Gallardo, s'ha quedat sense entrar al saló de plens —era el número 2 de la llista de l'IMM—. El Partit Popular ha perdut el regidor que tenia i tampoc formarà part del nou consistori.

També et pot interessar