Roben dos ponis a la Plana i el seu amo ofereix recompensa per trobar-los

La finca ha patit tres robatoris en tan sols una setmana i també n'han pres les cabres, les oques i les gallines
L'amo està intentant recuperar el gos per tots els camins possibles. | Facebook / Propietari

 

Les xarxes socials s'han fet eco —amb més de 1.300 comparticions fins al moment— del robatori de dos ponis a una finca de La Plana, situada entre Vila-seca i Reus. El propietari de la finca, on hi té diverses espècies d'animals, va compartir una publicació aquest passat dilluns 19 d'agost alertant del robatori dels dos cavalls petits i demanant ajuda per trobar-los. En la publicació, a més, oferia una recompensa econòmica de cent euros a qui els trobés o aportés alguna pista.

 

Tres robatoris en tan sols una setmana

Segons explica el mateix propietari dels animals al TarragonaDigital, no tan sols li han pres els dos ponis, sinó també altres animals, com dues cabres, gallines i oques. Fa al voltant d'una setmana es va produir el primer robatori, la nit del diumenge 11 al dilluns 12 d'agost. Aquell dilluns, seguint la rutina quotidiana, el pare del propietari va anar a donar de menjar als animals a dos quarts de set del matí, i en arribar, es va trobar amb els recintes on viuen els animals oberts i sense aquests en l'interior. 

 

De la mateixa manera, el mateix dilluns a la nit es va produir el segon robatori. Passats sis dies, aquest passat diumenge 18 d'agost, la finca va tornar a ser assaltada i els lladres es van endur els últims animals que hi restaven, els ponis. Va ser el mateix pare del propietari qui s'adonà de bon matí el dilluns que la porta estava trencada i no hi eren els animals, i aquell mateix dia el propietari va fer definitivament una publicació per alertar de la situació.

 

Diverses trucades d'alerta

El propietari ha indicat que només els ponis estan registrats i porten amb ells un microxip, fet que permet saber a qui els trobi o a la policia de qui són propietat i, en qualsevol cas, demostrar que són propietat del seu amo. No obstant, les gallines, les cabres i les oques no porten cap mena de microxip. En aquest sentit, el propietari demana a través de la publicació que qualsevol persona que els trobi o s'assabenti de la seva ubicació truqui als telèfons 699 35 97 68 o 608 93 72 09.

 

Ja han sigut diverses les trucades que pare i fill han rebut en els darrers dies. Una d'elles, d'una persona d'Amposta que assegurava haver vist un vehicle d'alta gamma transportant un remolc amb dos ponis, un d'un color més fosc que l'altre. Malgrat no considerar-ho del tot creïble, l'amo va intentar contactar amb la Policia local d'Amposta, que segons explica, «em van dir que m'havia d'espavilar, que ells no es mourien».