Salou s'agermana amb el municipi mallorquí de Calvià

L'acord, proposat pel govern, permetrà col·laborar en l'àmbit turístic, esportiu i cultural
El ple d'aquest dimecres al matí a l'Ajuntament de Salou. | Cedida

 

El ple de l'Ajuntament de Salou s'ha reunit aquest dimecres, dia 18, en la sessió ordinària del mes de juliol, en què s'han aprovat diversos aspectes relatius a la localitat. El més destacat de la sessió ha estat que, a iniciativa del govern, que va proposar l'acord, s'ha donat llum verda per unanimitat a l'agermanament del municipi salouenc amb la localitat mallorquina de Calvià.

Altres aspectes que s'han aprovat han estat la modificació puntual del POUM, referent a la regulació de les activitats musicals al municipi de Salou i l'actualització de la normativa sectorial; un punt, aquest últim, aprovat amb els vots a favor del govern (Convergència i Unió i PSC), amb l'abstenció de Ciutadans i els vots en contra de PP, ERC i Guanyem.

 

Adjudicació a Mercadona 

Un altre dels punts que s’han tractat ha estat declarar la plena eficàcia jurídica de l’adjudicació a Mercadona S.A. de la concessió de la superfície del solar propietat de l’ajuntament al costat de l’edifici del mercat municipal, per a construir-hi un supermercat, ja que l'empresa ha complert amb el requisit d’atorgament de la llicència comercial que la condicionava. Aquest punt ha estat votat de la mateixa manera que l'anterior.

 

 

El Club Nàutic Salou prorroga la concessió del port esportiu durant 50 anys més

Un altre dels punts que s’ha sotmès a votació ha estat la sol·licitud del Club Nàutic Salou de prorrogar la concessió municipal del port esportiu de Salou i de l’edifici social. Aquest acord ha estat votat a favor de manera unànime, i l’Ajuntament ja està redactant un pla especial que defineixi com ha de ser el futur nàutic de cara a la nova concessió.

 

Per altra banda, també han estat aprovades les tarifes i el calendari de funcionament del servei públic d'aparcament de vehicles al carrer Barbastre, i la cessió a STS Gestió de Serveis sociosanitaris dels drets d'ús i explotació de la residència sociosanitària de l'avinguda Pau Casals.

 

Per últim, també s'ha aprovat de manera unànime el conveni de col·laboració entre el Síndic de Greuges i l'Ajuntament de Salou.