Salou vol garantir el dret d'anar a treballar durant la vaga de la neteja

Aquest matí s'ha celebrat una reunió entre membres del govern municipal, els cossos policials i l'empresa | Granados demana en una carta al Conseller de Treball ampliar els serveis mínims
Imatge de la reunió per abordar la imminent vaga de la neteja de Salou. | Cedida.

 

Després que ahir no fructifiqués la mediació entre el sindicat STR i la direcció de l'UTE Salou Net, l'empresa que s'encarrega de la neteja a Salou, tot indica que la vaga de la neteja de Salou, que ha de començar aquest divendres si no hi ha cap imprevist d'última hora, s'acabarà celebrant. I la situació preocupa a l'Ajuntament de Salou. Malgrat que en tot moment han considerat que és una qüestió entre la direcció de l'empresa i els seus treballadors i sempre han evitat de pronunciar-s'hi, ara han començat a activar-se.

 

Garantir la salubritat durant la vaga

Sobretot volen assegurar que els serveis mínims seran suficients per garantir la salubritat. —tot i que el sindicat STR, qui ha convocat la vaga, garanteix que durant aquests dies els serveis mínims respectaran el que estableix la llei—. Per aquest motiu, s'ha convocat una reunió aquest matí per tal de decidir com actuar cara la vaga, que tindrà lloc del 17 al 23 d'agost. En aquesta reunió hi han participat responsables de Mossos d'Esquadra i la Policia Local; representants de l'UTE Salou Net; l'alcalde Pere Granados i els regidors de Seguretat, David González, i de Concessions, Jesús Barragán.

 

Garantir el dret d'anar a treballar

Tots ells han parlat sobre el compliment dels serveis mínims de la neteja i la recollida de la brossa durant els dies de la vaga. Granados, però, també ha instat que es coordinin esforços perquè es garanteixi el dret dels treballadors a acudir al seu lloc de treball i a desenvolupar les seves tasques en llibertat, si així ho desitgen. De fet, segons l'empresa, aquests seran la majoria de la plantilla.

 

Com explica Granados, «He demanat als cossos de seguretat que siguin el més contundents que permeti la llei per tal de garantir que els treballadors que volen exercir el seu dret al treball ho puguin fer amb plenes garanties de llibertat i, d’aquesta manera, garantir el compliment dels serveis mínims establerts». I afegeix que «l’empresa ens ha assegurat que la majoria dels treballadors de la plantilla no vol secundar aquesta vaga». Fa uns dies, des d'UGT —sindicat present al Comitè d'Empresa de manera minoritària i que és contrari a seguir aquesta vaga— també asseguraven que un 60 per cent de la plantilla no la volen seguir i que un altre vint o 30 per cent estan indecisos. Des de STR, però, confien que serà un èxit i vaticinen un percentatge més elevat.

 

Granados envia una carta al Conseller de Treball

Granados també ha enviat un escrit al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, on li exposa que no troben que els serveis mínims acordats i previstos pels dies de vaga s'ajustin a les necessitats del municipi. D'aquesta manera, també demana que «es reconsiderin els serveis mínims aprovats» i que es dicti una nova ordre que rectifiqui l’anterior, de manera «que es recullin les demandes del nostre municipi, amb les degudes garanties de salubritat».