Un taller ensenya com es doblen les pel·lícules en català a Cambrils

Una dotzena de persones participen al taller de doblatge organitzat pel Servei Local de Català i impartit per Francesc Fonollosa per a aprenents i voluntaris de les parelles lingüístiques
Els participants del taller van poder posar-se a la pell de personatges de pel·lícules com 'Romeu i Julieta' o 'Psicosi' | Cedida

 

Un grup de dotze persones format majoritàriament per alumnes, voluntaris i aprenents dels serveis de Cambrils, Falset i l'Hospitalet de l'Infant van participar aquest dimarts, 12 de novembre, en el taller de doblatge 'Doblem en català', impartit per l'actor de doblatge Francesc Fonollosa al Servei Local de Català de Cambrils, situat al Centre Cultural.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La sessió va començar amb una fase introductòria en la qual el formador, que té una llarga trajectòria en el món del doblatge a la televisió valenciana, va explicar alguns aspectes bàsics que cal tenir en compte a l’hora de fer la interpretació, com per exemple la importància de memoritzar per fer una bona interpretació (l’entonació de la veu, l’expressió, etc.) i de sincronitzar el doblatge amb les imatges. 

 

A la pell dels personatges de 'Romeu i Julieta' o 'Psicosi'

En acabat, durant dues hores molt divertides, els assistents van poder posar-se a la pell de personatges de pel·lícules tan conegudes com 'Romeu i Julieta' o 'Psicosi' i veure a la pantalla algunes de les seqüències més famoses d'aquests films interpretades amb les seves pròpies veus.

 

El taller, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística, formava part de les activitats complementàries que el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura organitza aquest trimestre per a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i per als alumnes dels cursos de català.

 

Cada dimecres, trobades del Voluntaria per la llengua al 'Fem un beure?'

Les altres activitats que s'han organitzat a Cambrils aquest trimestre per fomentar l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians són les trobades del 'Fem un beure?', que es fan cada dimecres a partir de les 18 hores a la Taverna Les Taules (rambla Jaume I, 37) i les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua.