Salou crearà la Taula de Salut Comunitària per tal de recollir les inquietuds sanitàries de la ciutadania

Diferents departaments de l'Ajuntament i de l'Àrea Bàsica de Salut engeguen el procés per crear aquest espai obert al teixit associatiu i la ciutadania
Imatge d'arxiu del Centre d'Alta Resolució de Salou. | Ajuntament de Salou

L’Ajuntament de Salou treballa per crear la Taula de Salut Comunitària, un espai que comptarà amb la participació d’institucions públiques, entitats del teixit social i esportiu, i de la ciutadania salouenca, amb l’objectiu de conèixer les preocupacions i necessitats de la població en matèria sanitària.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Recentment, l’àrea de Sanitat i Salut Pública ha realitzat la primera reunió interdepartamental de l’equip motor per crear la Taula de Salut Comunitària de Salou. Aquest equip motor està format per regidors/es i tècnics dels departaments de Sanitat i Salut Pública, de Benestar i Serveis Socials, i de la regidoria de Foment de l’Esport, així com de diversos professionals de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS).

Durant aquesta primera reunió, s’han establert les directrius que cal seguir de manera conjunta i que inclouen la implicació de les institucions públiques i la dinamització del teixit social per a la creació d’òrgans permanents de coordinació.

La reunió de l’equip motor ha estat presidida per la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer. A més, també hi han participat la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza; la tècnica referent de Salut Pública, Anna Aiguabella; la tècnica de Benestar i Serveis Socials, Sonia López; el tècnic d’Esports, Daniel Sabaté; així com diversos professionals de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS): Montserrat Tomás, adjunta al Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou; Germán López, infermer de medicina familiar i comunitària; Carmen Pérez, referent de medicina familiar i comunitària; i Cinta Daufí, tècnica referent en atenció comunitària de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Camp de Tarragona.

Beatriz Morer: «Aquesta acció permetrà tractar algunes patologies sense recórrer a la medicació, a través d'hàbits saludables»

Segons ha explicat la regidora Morer, «la finalitat d’aquesta taula és obtenir un diagnòstic quantitatiu i qualitatiu de salut comunitària, a partir del qual es dissenyaran els plans i accions més adequats per a la població». En aquest sentit, ha afegit que «aquesta acció serà beneficiosa, ja que permetrà tractar algunes patologies sense recórrer a la medicació, a través d'hàbits saludables».

Durant la reunió, es va presentar la nova perspectiva de tractar la salut comunitària al Camp de Tarragona, seguint les directrius del Pla de Salut 2016-2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Les reunions interdepartamentals seran mensuals. La propera es farà al gener.

"🌧 NADAL: La pluja impedeix començar el Pessebre de Sorra de la Pineda" "💃 AGENDA: Flamenc solidari aquest Nadal al Teatre Auditori de Salou"