Més de 100 treballadors de la neteja en administracions de Tarragona convoquen una vaga indefinida

Els empleats de Tempo Facility Services, que netegen per a ajuntaments com els de Salou, Altafulla o la Pobla de Mafumet, encara no han cobrat la nòmina del mes d'octubre
Una vintena de treballadors de Tempo van traslladar les seves queixes a l'alcalde de Salou, Pere Granados. | Facebook

 

Els treballadors de l'empresa de neteja Tempo Facilitiy Services han convocat una vaga indefinida a partir del pròxim dimarts, 26 de novembre, per protestar contra els impagaments continus que venen patint des de fa mesos. Aquesta empresa s'encarrega de la neteja d'edificis públics per a diverses administracions de la demarcació, entre les quals es troba l'Ajuntament de Salou.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest dimecres, 20 de novembre, els treballadors van celebrar una assemblea a les portes del consistori salouenc i van elevar les seves queixes a l'alcalde, Pere Granados. La situació no ha millorat després de les manifestacions que van organitzar aquest estiu a Salou i ara han decidit engegar accions més dràstiques. 

 

La gota que ha fet vessar el got ha estat l'endarreriment en el pagament de la nòmina del mes d'octubre, que encara no han rebut, tal com denuncien des del Comitè d'Empresa. Així mateix, aquest dilluns estava convocat l'acte de conciliació entre els treballadors i l'empresa al Departament de Treball, però tal com lamenten els sindicats, els responsables de la companyia no van assistir-hi.

 

Més ajuntaments, la Diputació i equipaments de la Generalitat, afectats per la vaga

La vaga afectarà els edificis municipals de Salou, però també la resta d'administracions que han subcontractat Tempo per a la neteja dels seus equipaments. En total, són prop de 150 treballadors i treballadores els que té l'empresa a Tarragona. Es tracta de la Diputació de Tarragona, les oficines de Base a Tarragona, així com els ajuntaments d’Altafulla, La Canonja, La Pobla de Mafumet, Els Pallaresos i la delegació de Benestar Social de la Generalitat a Tarragona.

 

El motiu de l'endarreriment en el pagament dels sous dels seus treballadors vindria motivat per una manca de liquiditat de l'empresa Tempo provocada pel deute que mantenen algunes de les administracions de la resta de l'Estat a les quals dona servei.

 

Les accions per buscar una solució continuaran aquest dijous, 21 de novembre, amb una nova assemblea a les portes de la Diputació.