Imatge de la cantonada entre els carrers Isaac Albéniz i Montserrat Caballé, a la Pineda.

Vila-seca estudia la possibilitat de fer per vianants diferents carrers de la Pineda

La proposta comptaria amb el suport de la Nova Unió de Comerciants de la Pineda

L'Ajuntament de  Vila-seca té sobre la taula la possibilitat de guanyar espai per als vianants  en diversos carrers de  la Pineda, com ara el passeig Pau Casals, o els carrers d’ Enric Caruso, Marcos Redondo i Montserrat Caballé. Fonts del consistori han apuntat a TarragonaDigital que «s'està estudiant aquesta  possibilitat d'actuar en aquests carrers, però caldrà tenir en compte la seva  viabilitat». Es tracta d'una  petició de la Nova Unió de Comerciants de la Pineda. 

Aquesta associació està  impulsant aquesta mesura, entre altres, per fer front als efectes econòmics causats per la  crisi del coronavirus. També demanen, com s'està fent en diferents municipis del territori, poder  posar taules i cadires a l’espai del vial davant dels establiments, en els casos que sigui necessari per manca d’espai, així com ampliar els horaris de  tancament de les terrasses. Aquestes peticions compten amb el suport del grup municipal de Vila-seca en Comú. 

De fet, aquest mateix dijous, 21 de maig, l'Ajuntament de Vila-seca ha fet públic que els  locals  de restauració  del municipi podran ampliar les seves  terrasses  o ocupar la via pública. Per a poder fer-ho caldrà que els interessats enviïn una  instància genèrica a l'Ajuntament de Vila-seca perquè, com més aviat millor, obtinguin una resposta i se'ls permeti fer-ho de forma legal.

Política fiscal 

La Nova Unió de Comerciants de la Pineda vol que només es  liquidin les  taxes referents a la utilització amb caràcter privatiu de l’espai de domini públic i per la prestació de serveis públics diversos com ara les escombraries des del període comprès entre l’1 de gener i el 13 de març de 2020. Mario Téllez, portaveu de Vila-seca en Comú, ha fet públic que portarà aquestes propostes a la  taula de negociació que es produirà per modificar les ordenances fiscals  del municipi. Els comerciants reclamen, també,  impulsar campanyes que fomentin el turisme de proximitat