L'Hospitalet de l'Infant obre el seu patrimoni a la ciutadania amb una sèrie de visites guiades

El Poblat Hifrensa i l’Hospital del Coll de Balaguer obriran les portes durant aquestes festes de nadal
Es faran tres visites al Poblat Hifrensa que incorporaran per primera vegada l'entrada al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat una sèrie de visites guiades durant aquestes festes de Nadal per tal de donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del municipi. Les visites començaran aquest cap de setmana al Poblat Hifrensa, de forma gratuïta, i s'oferiran també a l’Hospital del Coll de Balaguer.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Una oportunitat per conèixer el nou Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet

Cal recordar que el Poblat Hifrensa és la darrera colònia industrial de Catalunya que va construir a l’Hospitalet de l’Infant l’arquitecte Antonio Bonet Castellana a principis dels anys 70 amb la funció d'acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellòs I. Com a novetat, les visites guiades al Poblat inclouran l’entrada al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, inaugurat aquesta mateixa setmana. Aquest espai és únic a Catalunya i s'ha convertit en el primer museu dedicat a l'arquitectura contemporània.

Aquest nou equipament cultural conté la recreació exacta d’una aula original de l’Escola Àster del Poblat Hifrensa i un espai museístic sobre la història del Poblat i sobre l'obra del cèlebre arquitecte racionalista que l’any 1967 va rebre l’encàrrec de fer-lo realitat, Antonio Bonet Castellana. Tant el Poblat com l’escola del poblat estan declarats com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i estan en procés de catalogació com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Totes les visites guiades al Poblat Hifrensa seran gratuïtes, amb una durada prevista de 90 minuts. N’hi haurà tres adreçades al públic general, els dies 21, 28 de desembre i 4 de gener, a les 11 hores; i una adreçada a les famílies, en format gimcana, el 29 de desembre, també a les 11 hores. Aquesta gimcana està recomanada per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys.

El pròxim diumenge 29 de desembre s'oferirà una visita a l'Hospital del Coll de Balaguer. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El diumenge 29 de desembre, visita per conèixer la història de l'Hospital del Coll de Balaguer

A l’Hospital del Coll de Balaguer hi ha prevista una visita guiada, per al públic general, per al proper diumenge 29 de desembre, a les 12.30 hores. Als participants se’ls mostrarà el centre de visitants de l’Hospital, situat dins dels murs d’aquest antic hospital fortalesa del segle XIV, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. El preu d’aquesta activitat és de 2 euros per als adults; i d’1 euro per als menors de 12 anys. Per als menors de 4 anys, és gratuïta.

Per participar en qualsevol de les visites guiades, cal fer una reserva prèvia: a través del web www.culturaalabast.cat o dels telèfons: 697 460 126 (guia del centre de visitants de l’Hospital) o 669 283 728 (guia del Poblat Hifrensa).

"👮🚁 La Policia Local de Vila-seca farà vigilància des de l'aire amb un dron" "🍽 L'HOSPITALET DE L'INFANT: Donen a conèixer els guanyadors de la Ruta de Tapes!"