policia espanyola

Desmantellen una xarxa de lloguer turístic fraudulent a Tarragona

Hi ha dos detinguts que havien estafat més de set mil euros a les víctimes

La policia espanyola ha desmantellat una xarxa dedicada al lloguer fraudulent d'apartaments turístics a la costa de Tarragona.  Els detinguts promocionaven allotjaments per a les vacances a través de pàgines web especialitzades.

Lloguer turístic fraudulent a Tarragona

Els interessats ingressaven per anticipat una paga i senyal per fer la reserva a diversos comptes corrents, però els apartaments no existien o no estaven disponibles. Hi ha 52 denúncies presentades a tot l'estat espanyol i la policia ha detingut dos persones a Tarragona, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de delictes d'estafa. Amb aquest mètode havien aconseguit un total de 7.051 euros.

Desenes de denúncies

L'operació policial es va iniciar arran de desenes de denúncies que s'havien presentat a diferents municipis de l'estat espanyol. Les víctimes havien pagat per reservar apartaments turístics en zones privilegiades de la costa de Tarragona, entre d'altres, però quan hi arribaven en les dates acordades, trobaven que els immobles no existien o no estaven disponibles, o bé eren domicilis particulars que notenen res a veure amb l'apartament que havien llogat les víctimes.

Pàgines web especialitzades

A més a més, els arrestats s'anunciaven en pàgines especialitzades  on constava un número de telèfon però quan les víctimes pagaven per transferència banària la paga i senyal, els detinguts bloquejaven el telèfon de la víctima perquè no es pogués posar en contacte amb ells.  

Els interessats en els pisos turístics havien d'ingressar, en uns comptes bancaris que se'ls facilitaven, el total de la quantitat econòmica segons el tipus de reserva del lloguer per les dates i durada acordades.