Ankor: metal alternatiu fet als Pallaresos que triomfa a l'Extrem Orient

El grup inicia aquest divendres la seva segona gira asiàtica, que els portarà fins al 26 de novembre per set sales de Taiwan i el Japó
Els components d'Ankor, en plena acció, durant un dels seus concerts. | Ankor

El grup de metal alternatiu Ankor, nascut als Pallaresos l'any 2003, inicia aquest divendres la seva segona gira asiàtica, que enguany els portarà a Taiwan i al Japó, on ja van fer set concerts l'any 2017. Seran set dates, dues a terres taiwaneses i cinc més al país del sol naixent, en les que presentaran el seu darrer disc, 'White Dragon', que van publicar el passat 26 d'abril.

Ankor està format per Jessie Williams (veu), David Romeu (guitarra), Fito Martínez (guitarra) i Ra Tache (bateria), als que s'ha sumat de nou el baixista Julio López, que per decisió pròpia havia deixat la banda a principis de 2017 després de deu anys de trajectòria. López, que també estarà a Taiwan i al Japó, ja va participar en la gravació del nou disc i en l'inici de la gira.

'Walking Dead' és un dels temes de 'White Dragon', el darrer disc d'Ankor. | Ankor

La gira asiàtica serà una nova etapa de la gira de presentació de 'White Dragon', que ja ha fet parada a Europa, concretament Itàlia, Suïssa, Bèlgica i França, així com a diverses ciutats espanyoles com Barcelona, Bilbao, València, Madrid, Múrcia i Saragossa. Cal destacar també que durant aquest estiu, Ankor va ser cap de cartell del Breeding Festival de Flensburg, a Alemanya.

Abans del seu viatge cap a l'Extrem Orient, vam parlar amb la Jessie Williams, el Fito Martínez i el David Romeu, únic membre original de la banda, sobre la seva trajectòria, la gira asiàtica, el nou disc i el futur del grup, entre altres temes.

Set concerts a Taiwan i al Japó

Aquest divendres i dissabte, Ankor portarà la seva música a Taiwan. La primera parada serà a Taipei, mentre que la segona els portarà a Kaohsiung. Després faran el salt al Japó, on estaran del 20 al 26 de novembre, actuant a Yokohama, Kyoto, Osaka, Aichi i Tokyo, on tancaran gira al Shibuya The Game. Les actuacions tindran lloc en sales amb una capacitat d'entre 200 i 500 persones.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

David Romeu explica que «el nostre primer disc, que era en castellà, es va vendre molt bé al Japó i amb 'My own angel', el nostre segon treball, ja en anglès, vam signar amb una filial de Sony que ens va fer promoció». Els membres d'Ankor encara no troben explicació a aquest èxit, encara que «estem encantats, perquè ens agrada especialment la cultura japonesa», ens diu Fito Martínez.

Els cinc components d'Ankor a París, una de les ciutats on va fer parada la gira de 'White Dragon'. | Ankor

L'oportunitat d'anar al Japó els va sorgir a través del promotor Morito Nakanishi, que ja havia portat al país nipó, entre altres, els Dawn of the Maya, amb el que van contactar mitjançant els barcelonins White Noise, que resideixen a Tokio des de fa dos anys.

Un gran aparador

Nakanishi és ara el representant d'Ankor al Japó i va ser l'artífex de la primera gira japonesa del grup dels Pallaresos. Ara, la gira per Asia té Taiwan com a nova destinació. Fito Martínez destaca que «no havíem acabat encara la primera gira, que el nostre representant ja ens preguntava que quan tornàvem, perquè els concerts estaven funcionant molt bé».

En aquest sentit, David Romeu comenta que «la nostra voluntat és anar al Japó cada any i mig o dos anys, per tal de mantenir el públic que anem fent i també per fer-lo créixer». El guitarrista afegeix que «per nosaltres, aquesta gira pel Japó és una oportunitat per posar-nos en l'aparador i donar-nos a conèixer encara més per poder aspirar a participar en festivals amb milers de persones».

Imatge del videoclip de 'Ghosts', una de les deu cançons que s'inclouen en 'White Dragon'. | Ankor

Però no només a l'Extrem Orient triomfa la música d'Ankor, ja que tenen molts fans a l'Amèrica del Sud i als Estats Units. Precisament, aquest darrer és el país que acumula més reproduccions de les seves cançons, amb Chicago com a ciutat que més escolta els tarragonins. De cara al futur, aquestes són dues destinacions que tenen apuntades.

El que ja és gairebé una realitat cara el 2020 és una gira per Europa de cinc setmanes, de la mà de Massive Music després que, la passada setmana, Ankor signés un acord amb aquesta agència de Polònia que treballa amb molts grups i festivals. David Romeu creu que «suposarà un salt endavant per nosaltres, ja que a nivell de gires, és la fita més important que hem aconseguit mai».

Un estil propi

'White Dragon', que inclou una desena de noves cançons, és el cinquè disc d'Ankor i segons Jessie Williams «el fan hi trobarà molta evolució, com és habitual en nosaltres, ja que en la nostra trajectòria un disc sempre és molt diferent de l'altre». Williams incideix en el fet que «al fan d'Ankor això és el que li agrada, que hi hagi variació però que segueixi sonant a Ankor». La veu dels tarragonins comenta que «som versàtils i ens agrada tota mena de música».

Ra Tache, Jessie Williams, David Romeu i Fito Martínez, en una imatge promocional. | Ankor

Jessie Williams defineix l'estil d'Ankor com «pop – metal o metal – pop, en l'ordre que un vulgui». David Romeu creu que «el que diu la Jessie algú ho pot agafar com una ofensa, però pop ve de popular i és el que volem fer nosaltres: un metal accessible o metal alternatiu». Per la seva banda, Fito Martínez afegeix que «a 'Walking Dead' hi ha una part de flamenc, cantada en castellà i amb guitarra espanyola, perquè no tanquem la porta a res».

Aquesta varietat de gustos dels components d'Ankor es pot veure en les versions metal que han fet de diversos èxits, d'estils molt variats. Des del 'Bohemian Rapsody', de Queen, passant pel 'Señorita', de Camila Cabello i Shawn Mendes o el 'Bad Guy', de Billie Eilish. L'objectiu és «connectar amb gent que no està posada en el metal, divertir-nos i tenir més material».

La mateixa il·lusió que fa 16 anys

David Romeu és l'únic integrant original d'Ankor que continua a la banda. El dia del primer assaig, l'1 de maig de 2003, el Fito Martínez també era al local, però només com a amic. Romeu explica que «tinc la mateixa il·lusió que el primer dia, amb 16 anys d'experiència musical, i el concepte de grup és el mateix, gaudir».

«No vam crear Ankor per guanyar diners o per la fama. És cert que ens agradaria viure d'això, perquè arribaríem a més gent i més llocs, però no tenim cap pressió per triomfar», diu Romeu. «Un exemple clar d'això és el de Julio López», comenta el líder de la banda.  Fa dos anys, López va decidir deixar la banda per motius professionals i fa uns mesos, amb la gravació de 'White Dragon', va sumar-se de nou al projecte i participa en la gira asiàtica d'aquest grup nascut als Pallaresos que triomfa a l'Extrem Orient.

"🎉ACTES I HORARIS: Els millors plans per fer aquest cap de setmana a Tarragona!" "🎉ACTES I HORARIS: Els millors plans per fer aquest cap de setmana a Tarragona!"