Palmes, rams i palmons ompliran les places tarragonines aquest Diumenge de Rams

A Tarragona, l'acte central és al carrer de les Coques i la Catedral
L'arquebisbe de Tarragona durant la Benedicció de palmes i rams | Antonio Bistouras

 

Les palmes i palmons envairan els carrers i places dels municipis tarragonins aquest diumenge, 14 d’abril, amb la tradicional Benedicció de Rams. La tradició vol recordar l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, a sobre d’un ruc, i va ser rebut pels ciutadans amb palmes i branques de llorer i olivera.

 

A la ciutat de Tarragona l’acte central és a la Catedral de Tarragona i el carrer de les Coques, amb la benedicció de palmes i la missa a la catedral. La benedicció de palmes i palmons per part de l’Arquebisbe tindrà lloc a les onze del matí, al carrer de les Coques, davant de la capella del Col·legi de l’Ensenyança. A continuació, la processó baixarà fins a la catedral, on se celebrarà l’eucaristia.

 

 

A la tarda, la protagonista és la Processó del Diumenge de Rams, a partir de les cinc de la tarda i fins a dos quarts de set. El recorregut comença davant l’església de Sant Joan, la plaça de la Mitja Lluna, carrer Gasòmetre, carrer Solé, carrer de Canyelles, la Rambla nova fins a la cruïlla amb el carrer d’Adrià, carrer Unió, plaça de la Mitja Lluna i església de Sant Joan.

 

Benedicció de palmes i rams a Tarragona | Antonio Bistouras

 

 

A les set de la tarda se celebrarà el Viacrucis de La Sang a l’església de Natzaret, a la plaça del Rei. El viacrucis passarà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la catedral, on el Sant Crist de la Sang serà venerat. Després, es tornarà a l’església de Natzaret.

 

A Reus, palmes i palmons a les diferents parròquies

Imatge d'arxiu de la Benedicció de Rams a Reus | Laia Solanellas

 

A Reus, el Diumenge de Rams és tradicional celebrar l’Ofrena del clavell al Crist de la Primera Caiguda a la parròquia de Sant Josep Obrer, a càrrec de la Germandat de Sant Josep Obrer, a dos quarts d’una del migdia.

 

La tradicional benedicció de palmes i palmons i la posterior missa es durà a terme en les diferents parròquies de Reus:  Sant Pere (plaça de les Peixateries Velles, 12.30 h), Puríssima Sang (11.15 h), Sant Francesc (plaça de la Ràdio, 12 h), Sant Joan Baptista (12 h), Crist Rei (12 h), Sant Bernat Calbó (12.30 h), Immaculada (12 h).

 

 

A la tarda, a partir de dos quarts de sis, es farà el trasllat de la venerada imatge del Sant Crist de la Creu al jardí de les Germanetes dels Pobres, organitzat per l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu. A continuació, es fa el Viacrucis i en acabar l’acte la imatge del Sant Crist torna a la parròquia de Sant Joan Baptista.

 

A les vuit del vespre, a la parròquia de Sant Francesc d’Assís es farà la solemne missa de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb l’ofrena del Ciri Pasqual.

 

Setmana Santa Reus | Diumenge de Rams 2017 | Laia

 

"30 novetats de cop: La URV participarà a la fira de llibres de la Rambla per Sant Jordi" "LLISTA: Les novetats editorials de Sant Jordi 2019 a Tarragona"