Enèsim entrebanc al projecte: s'atura la licitació de la gestió del Museu Casteller

Fonts municipals asseguren que es manté la previsió d’obrir l’equipament durant la pròxima primavera

16 de gener del 2023

Enèsim entrebanc en la licitació de la gestió del Museu Casteller de Catalunya. Segons avança la Revista Castells, l’Ajuntament de Valls ha hagut de fer marxa enrere en la decisió de publicar el plec de clàusules que convocava el concurs públic per triar l’empresa que s’ha de fer càrrec de la gestió del nou equipament, aprovada el passat 29 de desembre. Segons sembla, l'Oficina Nacional de Evaluación (ONE), organisme de l’Estat que emet informes sobre els processos de contractació de les administracions públiques, ha decretat la conclusió del procediment.

 

El referit mitjà apunta que la causa cal buscar-la en una qüestió de terminis del procés administratiu que s’ha de seguir en aquests casos. En aquest sentit, l'Ajuntament va aprovar la convocatòria del concurs públic el 29 de desembre i un cop publicades les bases, el 2 de gener l’Ajuntament sol·licitava l’informe preceptiu de l’ONE i, el dia 12 l’Ajuntament rebia la resolució de l’organisme d’arxivar la petició municipal “per pèrdua sobrevinguda del seu objecte” i “en no resultar possible ja complir amb el requisit temporal d’evacuar l’informe amb caràcter previ a la licitació”.

 

"Dit d’una altra manera: No es podia demanar l’informe un cop publicada la convocatòria del Concurs Públic, s’hauria d’haver fet abans", exposa la Revista Castells. En això, un informe jurídic intern del mateix ajuntament reconeix aquesta anomalia, i recomana tornar a iniciar el procés, que arrenca amb una nova sol·licitud de l’informe preceptiu. Malgrat tot, fonts municipals asseguren que es manté la previsió d’obrir l’equipament durant la pròxima primavera, tal com s'havia anunciat fa uns dies.