Imatge aèria de la ciutat i el Port de Tarragona

Presenten un llibre sobre el passat romà del Port de Tarragona

Serà aquest dimecres a les 19.00 hores | L'autora de l'obra és l'arqueòloga local Patricia Terrado

Tarraco mai hauria estat la capital política, social i econòmica de l'antiga Hispania Tarraconensis sense el paper estratègic del seu port i la connexió prioritària amb la mar. Sota aquesta premissa, la doctora en Arqueologia Clàssica per la URV Patricia Terrado publica el llibre històric 'El Puerto de Tarraco en época romana (siglos II aC - III dC)'; el resultat de la seva tesi doctoral, enllestida a principis del 2018.

La presentació tindrà lloc aquest dimecres, 2 d'octubre, a les 19.00 hores a la sala d'actes de l'Arxiu del Port. Anirà a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i del conegut catedràtic de la Rovira i Virgili Joaquín Ruiz de Arbulo, especialitzat en el període de Grècia i Roma. L'autora del llibre ja va ser la guanyadora de la darrera convocatòria del Premi d'Investigació del Port de Tarragona.

El llibre reivindica el Port de Tarragona com el gran motor de la ciutat en l'època romana

L'obra reivindica el llegat d'una època de gran transcendència per a l'antiga Tarraco, i vol cobrir el buit històric de posar en conjunt tota la informació sovint dispersa al voltant d'aquest passat portuari romà. El llibre parla del Port de Tarragona com el gran motor de la ciutat en aquella època fundacional, i s'ha elaborat en col·laboració amb el grup de recerca 'Seminari de Topografia Antiga, de la URV i l'Institut d'Arqueologia Clàssica de Catalunya (ICAC).

Patricia Terrado (Tarragona, 1987) és llicenciada en Història i doctora en Arqueologia per la URV, ha treballat com a docent i investigadora a la universitat pública de Tarragona i actualment és tècnica d'arxiu a l'Ajuntament d'Altafulla.


Comentaris