Programa d'actes de la Setmana Santa 2023 a Tarragona

Totes les processons i el programa d'actes de la Setmana Santa 2023 a Tarragona

Tots els actes del programa de la Setmana Santa de Tarragona 2023.
Tots els actes del programa de la Setmana Santa de Tarragona 2023. | Àngel Ullate
01 de març del 2023
Actualitzat a la 13:03h

La Setmana Santa 2023 a Tarragona compta amb un programa extens, des del divendres 24 de febrer fins al 10 d'abril, per commemorar aquests dies en què tradició i espiritualitat conviuen a la ciutat. D'entre tots els actes, destaca la processó del Sant Enterrament a Tarragona, el Divendres Sant. Els actes centrals de la Setmana Santa a Tarragona seran del 2 d'abril, Diumenge de Rams, fins al 9 d'abril, Diumenge de Resurrecció.

Aquesta processó de Tarragona està documentada des del 1550 i hi intervenen 19 passos, la majoria portats a l'espatlla. A més a més, l'any 1999 la Generalitat la va declarar Festa Tradicional d'Interès Nacional, i congrega anualment més de 30.000 persones pels carrers de la Part Alta de Tarragona.

 

Dissabte 18 de març

—A les 10.30 h a l'Església de Sant Agustí (Rambla Vella) es realitzarà la INAUGURACIÓ DELS ESPAIS DE LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA.
Es presentarà la segona fase dels Espais de la Setmana Santa de Tarragona tenint com a punt central l’Església de Sant Agustí amb una mostra de totes les entitats.
Organitza: Agrupació Associacions Setmana Santa Tarragona.
 

Diumenge 19 de març


—A les 11.30 h a la Rambla Nova. Celebració de la festa de Sant Antoni Abat amb els TRES TOMBS DE TARRAGONA.
Organitza: Gremi de Pagesos.
—De les 11.45h a les 13.30h a la Pèrgola de Voramar, El Serrallo. VII APLEC DE BANDES DE SETMANA SANTA. Organitza: Associació del pas de la Presa de Jesús.

Dilluns 20 de març
—A les 20.00 h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella).
PRESENTACIÓ DE L’OPUSCLE DE L’ASSOCIACIÓ LA SALLE, a càrrec del Sr. CARLES BACHES PLA. Organitza: Associació La Salle.

Dimarts 21 de març

—A les 20.00 h. Església de Natzaret (Plaça del Rei). Coincidint amb el 75è aniversari de la benedicció del pas de La Flagel·lació tindrà lloc un ACTE COMMEMORATIU i PRESENTACIÓ de les novesfaldilles del pas.
Tot seguit, PRESENTACIÓ DEL NÚMERO 40 DE LA REVISTA "LA SANG" a càrrec de la Sra. LOURDES MALGRAT ESCARP, Directora dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

Dimecres 22 de març

—A les 19.00 h. Teatret del Serrallo (Moll de pescadors). PRESENTACIÓ DEL 34è OPUSCLE DEL GREMI DE MAREJANTS.
Acte conduït pel periodista Sr. Josep Suné Exposito. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.

Dijous 23 de març

—A les 20.00 h. Església de Natzaret (Plaça del Rei). PRESENTACIÓ OPUSCLE DE LA CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, a càrrec del Sr. MANUEL ALLUÉ MARTINEZ, Restaurador.
Organitza: Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.

Divendres 24 de març

—A les 19.30 h a l'Església de Sant Francesc (Rambla Vella) se celebrarà la missa. Posteriorment, a les 20.00 h, es realitzarà el VIA CRUCIS QUARESMAL, per l’interior de l’Església amb la imatge del Sant Crist de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.
—A les 20.00 h. Església de Sant Nicolau de Bari (Pau del Protectorat). II EXALTACIÓ DE LA SETMANA SANTA I PRESENTACIÓ DE L’OPUSCLE NÚM. 28 DE LA COFRADÍA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR, a càrrec del Mn. Antoni Pérez de Mendiguren Cros, Consiliari de l'AASST i Rector de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir de Constantí .
Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista.

Dissabte 25 de març

—A les 11.00h Des de l'església de Natzaret, RUTA GUIADA SOBRE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, tot recorrent els principals carrers que segueix la Professó del Sant Enterrament.
S'hi explicaran aspectes patrimonials i curiositats de la celebració, vinculant-les també al vessant musical, a càrrec del gestor cultural, professor de la URV i congregant Jordi Bertran. La ruta tindrà una durada d’una hora i mitja aproximadament.
Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.
— A les 18.30 h. Església de Sant Joan (Plaça General Prim). PRESENTACIÓ OPUSCLE DE LA GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ, a càrrec del Dr. Josep Pallarés Marzal, Magnífic Rector de la Universitat Rovira i Virgili.
Durant l'acte també es presentaran els retallables dels dos passos titulars de la Germandat, "l'Entrada Triomfal de Jesús a Jerusalem" i "Jesús de la Passió", amb la presencia del seu autor, el Sr. Joaquim Nolla Soler.
També es presentarà el quadre que ha servit per a la confecció de la portada de l'opuscle d'aquest any, a càrrec del Sr. Dídac Bertran Vallvé. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.
— A les 19.30 h. Església de Sant Pere (Serrallo). VIA CRUCIS DEL GREMI DE MAREJANTS. A continuació, PROCESSÓ que recorrerà els principals carrers del barri.
Hi participaran els armats del Gremi de Marejants, els passos Presa de Jesús (Confraria), Sant Sopar i Sant Enterrament (Marejants), el Sant Crist de l’església de Sant Pere i la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, de Reus. Seran acompanyats per les bandes de tambors dels respectius misteris. Itinerari: Plaça Bisbe Bonet, Sant Joan, Sant Pere, Trafalgar, Plaça Bisbe Bonet. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.

Diumenge 26 de març

—A les 11.00 hores. A l'Església de Sant Llorenç. Missa corresponent al diumenge de Quaresma en sufragi pels agremiats traspassats l’últim any presidida per Mn. Xavier Reñé.
La missa anirà acompanyada per la coral L’Àncora. Durant la celebració estarà exposada la Relíquia de Sant Llàtzer datada el segle XV. Tot seguit veneració de la relíquia. Organitza: Gremi de Pagesos
— A les 12.00 h. Escola Oficial d'Idiomes. PREGÓ DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA 2023, a càrrec de la Sr Pere Navarro, professor de la URV i membre de diverses entitats culturals de Tarragona. Organitza: Ajuntament de Tarragona i Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona (AASST)

Dilluns 27 de març

— A les 20.00 h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCE- HOMO.
Organitza: Germandat del Sant Ecce-Homo.

Dimarts 28 de març

—A les 19.00 h. Església de Sant Miquel del Pla (Plaça de Sant Miquel).
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE OPUSCLE DE LA REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ a càrrec del Sr. Joan Sala Giner. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

Dimecres 29 de març

—A les 19.00h. Església de Natzaret (Plaça del Rei). CONCERT DE SETMANA SANTA amb l’AULA DE MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR EL TECLER.
— A les 20.30 h. TRIDU en honor al SANT CRIST DE LA SANG I A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.
—A les 20.00h. Església de Sant Llorenç (Plaça de la Pagesia). PRESENTACIÓDE L’OPUSCLE-PROGRAMA DEL GREMI DE PAGESOS En el marc de l’acte, Les Forques Teatre de Constantí representaran dues petites escenes de la seva Passió de Crist.
Una passió que es va iniciar el 2019 i que ja s’ha establert a la vila com un acte teatral amb segell propi. En acabar, es lliuraran les banderes del Sant Sepulcre i de La Pietat als banderers d’enguany i també les distincions “Amics del Sant Sepulcre”, així com el reconeixement a antics portants dels Misteris. En el transcurs de l’acte es presentarà el retallable del pas de La Pietat realitzat pel Sr. Joaquim Nolla Solé. Organitza: Gremi de Pagesos.

Dijous 30 de març

—A les 19.00 h. Església de Natzaret (Plaça del Rei). TRIDU en honor al SANT CRIST DE LA SANG I A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT.
Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.
— A les 20.00 h. Parròquia de la Santíssima Trinitat (Plaça del Rei). VIA CRUCIS DELS GITANOS.
Tot seguit, PROCESSÓ DEL CRIST DELS GITANOS, que recorrerà els carrers de la Part Alta següents: Plaça de Rei, Santa Anna, Plaça del Fòrum, Merceria, Pare Iglesias, Les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, MD del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Plaça de les Cols, Major, La Nau, Sant Hermenegild i Plaça del Rei.
Organitza: Germandat del Sant Crist dels Gitanos de la Parròquia de la Santíssima Trinitat.

Divendres 31 de març

—A les 19.00 h. Església de Natzaret (Plaça del Rei). TRIDU en honor al SANT CRIST DE LA SANG I A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.
— A les 19.30 h a l'Església de Sant Francesc (Rambla Vella) se celebrarà la missa. Posteriorment, a les 20.00 h, es realitzarà el VIA CRUCIS QUARESMAL, per l’interior de l’Església amb la imatge del Sant Crist de la Reial Germandat de Jesús Natzarè. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.
—A les 19.00 h. Església de Sant Llorenç (Plaça de la Pagesia). VIA CRUCIS DEL GREMI DE PAGESOS, per l’interior de l’Església. Acte seguit, adoració del Sant Crist. Organitza: Gremi dels Pagesos.
— A les 19.45 h. PROCESSÓ DEL DIVENDRES DE DOLORS pels carrers de la Part Alta de Tarragona, precedida pels Armats de la Confraria de La Sang de Constantí, amb la presidència del Sant Crist de la secció de les Senyores de La Pietat.
Amb la participació en la mateixa de la coral L’Àncora i l’habitual dels alumnes del col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona, agremiats, fidels i autoritats, acompanyant tots ells els Misteris de la Pietat i del Sant Sepulcre, aquest últim escortat pels Armats del Gremi. Itinerari: Plaça de la Pagesia, Arc de St. Llorenç, Coques, Pare Iglesias, Merceria, Plaça Santiago Rossinyol, Major, La Nau, Sant Hermenegild, Plaça del Rei, Portella, Passeig Sant Antoni, Plaça Sat Antoni, Plaça de la Pagesia. Organitza: Gremi dels Pagesos.

Dissabte 1 d’abril

—A les 12.00 h. Museu del Port de Tarragona. PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "Marejants, El Gremi de la Mar", en motiu dels 700 aniversari de la primera referència escrita del Gremi de Marejants. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.
—A les 19.00 h. Església de Sant Nicolau de Bari (Pau del Protectorat). PROCESSÓ DE PASSIÓ DE LA COFRADÍA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR Itinerari: Sortida des de l'Església de Sant Nicolau de Bari (Pau del Protectorat, 36).
Recorregut: Pau del Protectorat, Barcelona, Sant Miquel, Misericòrdia, Sant Josep, Nou de Santa Tecla, Smith, Castaños, Reial, plaça dels Carros, Apodaca, Barcelona i Pau del Protectorat. Organitza: Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista. A les 19.30h a l'Església de Sant Francesc (Rambla Vella) durant la Santa Missa es realitzarà l'acte d' ENTREGA CIRI PASQUAL DE LA REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ.
Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.
—A les 20.00h. A l'Església de Sant Llorenç. Celebració del “XXXII Concert Sacre de Setmana Santa Coral L’Àncora” , la degana de les corals tarragonines, fundades per Josep Anselm Clavé, entitat en conveni amb el Gremi, oferirà el tradicional concert Sacre de vigília del Diumenge de Rams, dirigida per la Sra. Silvia Virgili . Organitza: Gremi de Pagesos

DIUMENGE DE RAMS A TARRAGONA, 2 d’abril

—A les 10.30 h. Carrer de les Coques. SOLEMNE BENEDICCIÓ DE PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel Carrer de les Coques i el Pla de la Seu, fins a l’interior de la Catedral. Organitza: Capítol de la Catedral.
— A les 11.00 h. Altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona. Organitza: Capítol de la Catedral.
—A les 17.00 h. Parròquia de Sant Joan (Plaça del General Prim). PROCESSÓ DE L’ENTRADA DE JESÚS A JERUSALEM, amb el pas Entrada triomfal de Jesús a Jerusalem. Itinerari: Església de Sant Joan, Plaça Mitja Lluna, Gasòmetre, Solé, Canyelles, Rambla Nova (tram central fins cruïlla carrer Adrià) per baixar per el lateral fins al carrer Unió, Unió, Plaça de la Mitja Lluna i Església de Sant Joan. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.
— A les 19.00 h. Església de Natzaret (Plaça del Rei). VIA CRUCIS DE LA SANG pel recinte emmurallat i la Part Alta. Discorrerà per la Part Alta i el Passeig Arqueològic fins a la Catedral, on serà venerat el Sant Crist de la Sang.
A l’interior de la Catedral es fa una breu predicació i els fidels veneren la imatge del Sant Crist. En acabar, la imatge és conduïda novament a l’església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere. Itinerari: Plaça del Rei, Portella, Granada, Portal de Sant Antoni, Passeig de Sant Antoni, Torroja, interior del Passeig Arqueològic, Portal del Roser, Plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu. Tornada: Pare Iglesias, Merceria, Major, Nau i Plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

DILLUNS SANT, 3 d’abril

— A les 10:30 h. Catedral de Tarragona. MISSA CRISMAL. Organitza: Arquebisbat de Tarragona.
—A les 19.00 h. Ermita de Sant Magí (Portal del Carro). CELEBRACIÓ DE L’EUCARISTIA. Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.
— A les 20.00 h. Carrers de la Part Alta de Tarragona. VIA CRUCIS PROCESSIONAL amb la participació del pas del Crist de les 7 Paraules i la banda de ministrers del Col·legi La Salle (Collegium Armonicum).
Itinerari: Portal del Carro, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Nou del Patriarca, Plaça Pescateries Velles, Mercè, Plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç i Portal del Carro. Organitza: Il·lustre Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, Associació La Salle i Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.

DIMARTS SANT, 4 d’abril

—A les 19.00 h. Església de Sant Francesc (Rambla Vella). MISSA I VIA CRUCIS DELS NATZARENS. La corresponent missa serà en SUFRAGI DELS GERMANS TRASPASSATS RGJN DURANT EL 2022. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.
— A les 20.00 h. Carrers de la Part Alta. PROCESSÓ DELS NATZARENS. Hi participen un escamot dels armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures–, un grup de penitents amb la creu al coll i el Sant Crist, acompanyats pel Cor d’Aspirants, Banda Infantil de Timbals, banda de cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers. Itinerari: Rambla Vella, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de Peixateria, Plaça del Rei, Santa Anna, Plaça Fòrum, Merceria, Major, Baixada de Misericòrdia, Plaça Font, Portalet, Rambla Vella fins l’Església de Sant Francesc. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.

DIMECRES SANT, 5 d’abril

— A les 17.00 h. ANADA A LA PROCESSÓ DEL DOLOR. Des de l'Església de Sant Agustí.
—A les 19.45 h. Església de Sant Joan (Plaça del General Prim). PROCESSÓ DEL DOLOR pels carrers del centre de Tarragona. Hi participen els Armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: L’oració de Jesús a l’Hort (Associació La Salle), La Flagel·lació (R. i V. Congregació de la Puríssima Sang), Ecce-Homo (Germandat del Sant Ecce-Homo), El Cirineu (Reial Germandat de Jesús Natzarè) i Jesús de la Passió i Sant Crist (Germandat de N. P. Jesús de la Passió). Itinerari: Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, Plaça Corsini, Canyelles, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna. Organitza: Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió.

DIJOUS SANT, 6 d’abril

— De 17.00 h a 20.00 h. Església de Sant Miquel del Pla (Plaça de Sant Miquel). ESPAI DE RECOLLIMENT I REFLEXIÓ.
L’església de Sant Miquel del Pla estarà habilitada com espai de pregària i reflexió en un ambient íntim de recolliment. L’església restarà oberta fins al moment de la celebració de la Vetlla a la parròquia de Sant Francesc d’Assís. Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè.
—A les 20.00 h, a l'Església de Sant Francesc (Rambla Vella) Ofici solemne i Santa Missa In Coena Domini.
Posteriorment, a les 22.00 h, torn de Vetlla davant el Santíssim de la Parròquia Organitza: Reial Germandat de Jesús Natzarè. De 18.00h a 21.00h. Església de Natzaret (Plaça del Rei).

TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DE LA SANG al Santíssim Sagrament. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist I Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat
— A les 18.00 h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). MISSA DEL SANT SOPAR.
— A les 18.00h. Església de Sant Llorenç (Plaça de la Pagesia). MISSA DEL SANT SOPAR. Celebració del Sant Sopar de Nostre Senyor Jesucrist oficiada pel consiliari del gremi, el Mossèn Xavier Reñé. L’Església estarà oberta fins a les 22 h per a l’adoració del Santíssim al Monument. Organitza: Gremi de pagesos.
—A les 19.00 h. Des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova. ESMENDADA DELS MISTERIS DEL GREMI DE MAREJANTS. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.
—A les 20.00 h. Catedral de Tarragona. MISSA DEL SANT SOPAR, presidida per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS BARNOSELL, Arquebisbe de Tarragona. Organitza: Capítol de la Catedral
—A les 21.00 h. Església de Sant Pere (Serrallo). PASSADÍS DE LA LLUM I TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR dels armats del Gremi de Marejants, davant el Santíssim Sagrament.
Acte seguit, TORNS DE GUÀRDIA DELS ARMATS DEL GREMI DE MAREJANTS. Organitza: Gremi de Marejants de Tarragona.
—  A les 23:45 h. Des de l’Avinguda Maria Cristina fins al Santuari del Loreto. VIA CRUCIS DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCEHOMO pel camí antic del Llorito.
Concentració i venda de fanalets a les 23:45 h. Sortida del Viacrucis a les 00:00 h. Arribada aproximada al Santuari a les 02:00 h. El Crist de la Germandat serà portat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut. En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona Organitza: Germandat del sant Ecce-Homo.

DIVENDRES SANT A TARRAGONA, 7 d’abril

— A les 6.00 h. Catedral de Tarragona. SERMÓ DE PASSIÓ, anomenat popularment «de la bufetada». Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.
— A les 6:15 h. Des de l’església de Natzaret (Plaça del Rei), encapçalats per la Creu dels Penitents, SORTIDA del Sant Crist de la Sang, acompanyat de congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per a dirigir-se a la Catedral, des d’on a les 6:30 h. VIA CRUCIS PROCESSIONAL per la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret.

Itinerari: Pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, Plaça de Sant Joan, Baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

—A les 10.00 h. Església de Sant Pau (La Popular). VIA CRUCIS.
Itinerari: La Popular, Rambla President Companys, Enric Ossó, Plaça Orleans. Organitza: Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu.
—A les 10.00h. Catedral de Tarragona. OFICI DE LECTURA I LAUDES.
Organitza: Capítol de la Catedral

—A les 11.00 h. Església de Sant Llorenç (Plaça de la Pagesia). ACCIÓ LITÚRGICA DE DIVENDRES SANT I VENERACIÓ DE LA CREU. En acabar, es beneirà i repartirà la farigola. Organitza: Gremi de pagesos.
—A les 12.00 h. Catedral de Tarragona. ACCIÓ LITÚRGICA DE DIVENDRES SANT I VENERACIÓ DE LA CREU. Organitza: Capítol de la Catedral.
—A les 12.30 h. Ermita de Sant Magí (Portal del Carro). SERMÓ DE LES SET PARAULES, organitzat des del 1957 per l’ASSOCIACIÓ LA SALLE on 7 persones de diferents àmbits glosen les 7 Paraules de Crist a la Creu. Organitza: Associació La Salle.
—De 13.00 a 15.00 h. Església de la Santíssima Trinitat (Plaça del Rei). TERCERA HORA DELS GITANOS I VENERACIÓ DE LA CREU. Organitza: Germandat del Sant Crist dels Gitanos de la Parròquia de la Santíssima Trinitat.
—A les 16.00 h. des de l’Església de Natzaret (Plaça del Rei), sortiran els armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang per iniciar la RECOLLIDA DE MISTERIS a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, Rambla Nova, Carrer Unió i Part Alta de la ciutat, i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats: Primera recollida: Rambla Vella, plaça Verdaguer, Rambla Nova i carrer Unió.
—A les 16.05h. A l’interior de l’església de Sant Agustí, acatament especial d’honor al pas del descendiment de la Creu. 
— A les 16.10 h. A la Rambla Vella, tram Sant Agustí-Passeig de les Palmeres, dos passos: L’oració de Jesús a l’Hort i Vetlleu i pregueu. 
— A les 16.20 h. A la plaça Verdaguer: Presa de Jesús •
—A les 16.25 h. A la Rambla Nova, tram Adrià - Roger de Llúria, quatre passos: Jesús és despullat de les seves vestidures, Jesús Natzarè, El Cirineu i Retorn del Calvari. 

— A les 16.45 h. Rambla Nova, coca central del tram Sant Agustí-Unió, quatre passos: Sant Enterrament, Sant Sopar, Cristo del Buen Amor, Ntra. Sra. de la Amargura con San Juan Evangelista i Sant Ecce-Homo
— A les 17.00 h. Al carrer Unió, un pas: Jesús de la Passió.
—A les 17.10 h. Rambla Nova 64, un pas: Sant Ecce-Homo. Itinerari de la primera recollida: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada de misteris), Sant Hermenegild i Plaça del Rei. Segona recollida: Part Alta
—A les 17.30 h. A la Plaça de la Pagesia, dos passos: Sant Sepulcre i La Pietat. Itinerari Gremi de Pagesos: Descalços, Plaça de Sant Antoni, Portal, Passeig de Sant Antoni, Portella i Plaça del Rei.
—A les 17.40 h. Al Pla de la Seu, un pas: La Soledat. Itinerari Congregació de Senyores de la Soledat: Carrer Pare Iglesias, Merceria, Major, baixada de Misericòrdia, plaça de la Font, Cós del Bou, baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada dels passos), Sant Hermenegild i plaça del Rei.
—De 18.00 h a 23.00 h. Església de Sant Llorenç (Plaça Pagesia). PORTES OBERTES AMB EXPOSICIÓ DEL SANT CRIST AMB ESTOL D’ESPELMES. Organitza: Gremi de pagesos.

PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT A TARRAGONA

— A les 19.30 h. Des de l’església de Natzaret (Plaça del Rei), sortirà la magna i tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada FESTA PATRIMONIAL D’INTERÈS NACIONAL per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.
Hi participen els armats de La Sang i les tretze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total).
Itinerari: plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Trinquet Nou, plaça de l’Esperidió, baixada de la Pescateria i plaça del Rei. Organitza: R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist.

DISSABTE SANT, 8 d’abril

—A les 10.00 h. Catedral de Tarragona. OFICI DE LECTURA I LAUDES. Organitza: Capítol de la Catedral.
—A les 18.00 h. Església de Natzaret (Plaça del Rei).
PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Hi participa el pas de La Soledat, acompanyat per les senyores de la Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, a més de totes aquelles senyores que vulguin acompanyar el Pas de La Soledat. Després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, surt de la Catedral per retornar a l’església de Natzaret.
Itinerari: Plaça del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias, Pla de la Seu. Organitza: Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat.
—A les 22.00 h. Catedral de Tarragona. VETLLA PASQUAL oficiada per l’Excm. i Rvdm. Dr. JOAN PLANELLAS BARNOSELL a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada. Organitza: Capítol de la Catedral. També se celebrarà a totes les parròquies de la ciutat l’acte culminant de la Setmana Santa, amb l’assistència de les respectives associacions de Setmana Santa.