Reus acull aquest dissabte la primera edició de la Fira Epíleg, de llibres i idees radicals i de proximitat. L'esdeveniment, que es farà al carrer Bernat Torroja, que uneix el Centre de la Imatge de Mas Iglesias amb la Biblioteca Pere Anguera, té l'objectiu de promoure el llibre, la lectura, la creació i difusió de la cultura i el patrimoni, i l’activitat de les empreses, institucions públiques i entitats que es dediquen a l’edició o venda al públic de llibres.
[tweet]1534423456640602112[/tweet]
Aquesta fira és una iniciativa del Casal Despertaferro que compta amb el suport de les Biblioteques Municipals de Reus, sota l’organització i coordinació de Literal, fira de llibres & idees radicals de Barcelona; la xarxa Kult dels Països Catalans i la llibreria Gaudí de Reus. Pel que fa al finançament, compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.
En aquesta edició de 2022, la Fira Epíleg, que ha quedat incorporada al calendari de Fires del llibre de Catalunya, ret homenatge al reusenc Gabriel Ferrater i al valencià Joan Fuster, en commemoració del centenari del seu naixement. En aquest sentit, hi haurà un Espai Ferrater i un Espai Fuster. La programació de la fira, que s'allargarà des de les deu del matí fins a les deu de la nit, es pot consultar al següent enllaç.
L'aportació de les Biblioteques Municipals de Reus a la Fira Epíleg
Les Biblioteques Municipals aporten contingut a la Fira Epíleg fent una crida al sector educatiu del territori a partir de la Jornada SEIEM?, que des de fa sis anys serveix per a presentar les noves ofertes educatives del següent curs. Enguany, aquesta oferta està centrada en part en Gabriel Ferrater i també en Xavier Amorós.
La Jornada SEIEM? d'enguany comptarà amb l'Institut Baix Camp, l'Escola Sant Bernat Calvó, l’Escola Rubió i Ors i l’Institut Tarragona. En aquest sentit, Marina Mallafrè farà una sessió sobre noves propostes per dinamitzar un club de lectura de Gabriel Ferrater.
Presenten la digitalització de premsa històrica de les Biblioteques Municipals
Durant la Fira Epíleg també es presentarà la digitalització de la premsa històrica que forma part del fons de col·lecció local de les Biblioteques Municipals, que s’ha fet amb el suport de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’una primera fase que inclou més d’un centenar de capçaleres i un volum superior a les 110.000 pàgines.
Els fons digitalitzats es podran consultar a partir de la setmana vinent a través del web biblioteques.reus.cat.