Les 'Nits de Tàrraco' ompliran els recintes patrimonials de Tarragona durant les nits dels dissabtes d'estiu des del 26 de juliol i fins al 6 de setembre. Aquest cicle, que s'inclou en la programació de Tarraco25 —que celebra els 25 anys de la proclamació de Tarragona com a Patrimoni de la Humanitat—, té la voluntat de fer arribar encara més i millor el patrimoni als tarragonins i tarragonines, així com a aquelles persones que visiten la ciutat durant aquest mesos d'estiu.
En aquest sentit, 'Nits de Tàrraco' proposa visites nocturnes als principals recintes monumentals de l’antiga ciutat romana —Muralles - Passeig Arqueològic, Pretori, Circ i Amfiteatre— de la mà dels grups de recreació històrica de la ciutat com són Nemesis, Projecte Phoenix, Thaleia, Septimani Seniores i Tarraco Ludus.
Les visites es complementaran amb imatges digitals creades per SETOPANT (Seminari de Topografia Antiga) de la Univeristat Rovira i Virgili (URV) que il·lustren com podien haver estat els recintes durant l'època romana. Les entrades, que ja es poden adquirir a través del web Entrades Tarragona, tenen un preu de 8 euros, a mode de fiança, que es retornaran a l’entrada de l’acte.
Les visites es faran en dues sessions (22 i 23.15 hores) i en dos idiomes, català i castellà. Tindran una durada aproximada d'una hora i els grups seran de 30 persones en cada sessió.
"Fem arribar el patrimoni de manera pedagògica i divulgativa"
El conseller de Patrimoni, Nacho García Latorre, ha explicat que "fem arribar el patrimoni de manera pedagògica i divulgativa, amb visita guiada acompanyada de grups de reconstrucció i panells informatius amb la imatge virtual del recinte que es visita". En aquest sentit, ha destacat que "seran escenaris idíl·lics per aquest estiu tan carregat de patrimoni".
Des del Passeig Arqueològic on es parlarà de la història de la muralla; passant pel Circ i l’Amfiteatre de Tàrraco, on s’hi feien espectacles per als habitants de la ciutat i el seu territori i com es mantenien aquests espais, tant econòmicament com arquitectònicament; així com el Pretori, que sembla un castell i que potser ho va ser, entre d’altres històries prou conegudes, però altres encara per descobrir.