En aquests moments, la universitat tarragonina ja té algunes instal·lacions d'aquest tipus en funcionament, però el Consell de Govern ha explicat el seu pla fins al 2025, el qual inclou posar panells fotovoltaics als campus de Tarragona, Reus, Vila-seca i Tortosa i el celler experimental Mas dels Frares, a Constantí.
Amb aquestes infraestructures es preveu produir el 14,5% de l'energia que consumeix anualment la universitat tarragonina. La inversió per assolir-ho serà d'1,4 milions d'euros en total, un cop s'hagi completat el desplegament previst.
En aquests moments ja s'han executat 400.000 euros de la primera i segona fase. El milió restant, s'invertirà amb la instal·lació al campus Bellissens (300.000 euros), i en les següents fases, malgrat que la intenció de la universitat és finançar externament el màxim possible. Del contrari, el Consell de Govern ja ha aprovat la destinació d'una part dels romanents de l'anterior exercici a aquestes obres.
Un pla que es desplegarà fins al 2025
La intenció de la universitat tarragonina és que totes les instal·lacions estiguin completades l'any 2025. Ara mateix, ja estan en marxa les instal·lacions de la coberta de l’aulari i part dels despatxos del campus Catalunya, l’edifici del campus Terres de l’Ebre i i la coberta de l’aulari de les escoles d’enginyeria del campus Sescelades.
La tercera fase es desenvoluparà entre aquest 2023 i el 2024, i dotarà el campus Bellissens de plaques solars a la teulada de la Facultat d’Economia i Empresa, a l’Escola d'Arquitectura i el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut.
Ja en la quarta fase es preveu ampliar les instal·lacions a les cobertes d’edificis del campus Sescelades que ara no en disposen i també al celler de Mas dels Frares de la Facultat d’Enologia, a Constantí.
Finalment, entre el 2024 i el 2025 s'executarà l'última fase, als edificis de la Facultat de Química i la Facultat d’Enologia, del CRAI, dels laboratoris docents i els departaments de les escoles d’enginyeria i del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació, al campus Sescelades, així com també l’edifici de la Facultat de Turisme i Geografia, al campus Vila-seca.