L'Ajuntament de Santa Oliva recuperarà la gestió directa del servei de neteja viària. El ple municipal ho ha aprovat per majoria absoluta, amb l'objectiu de millorar-ne els resultats. Segons el consistori, amb la municipalització es podran incrementar les hores destinades al servei «amb un mínim augment del cost».
Des de l'any 2019, el servei de neteja viària anava a càrrec de la Fundació Santa Teresa. Un contracte de dos anys —prorrogable un any més— que es va extingir el passat 16 de maig. Des del govern local expliquen que el servei havia generat «algunes queixes per part de veïns».
De la mateixa manera, alguns dels serveis que fa la brigada municipal, com la recollida d'andròmines o de restes vegetals, es fan a través d'un contracte de serveis. Això implica la possibilitat d'assignar a aquests treballadors municipals les tasques de neteja viària de carrers, rotondes, voreres i espais públics.
Dos operaris amb servei durant 200 jornades a l'any
A més de la neteja, el servei inclou el buidatge i manteniment de papereres, i la neteja després de pluges o celebracions. L'Ajuntament de Santa Oliva preveu destinar-hi dos operaris durant 200 jornades a l'any. També farà el 'renting' de la maquinària necessària per dur a terme la neteja.
Des del consistori valoren el canvi en el servei de forma positiva i creuen que contribuirà a tenir «un poble més net i respectuós amb el medi ambient». En aquest sentit, també recorden que des de fa uns mesos ja s'està prestant el servei de recollida de residus porta a porta. El canvi de model ha permès incrementar de forma notòria les xifres de reciclatge al municipi, arribant al 70%.
El de Santa Oliva no és l'únic ajuntament que ha recuperat la gestió directa de la neteja viària aquest mandat. També ho ha fet el de Calafell, que ha municipalitzat diversos serveis els últims anys.