EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

La XVIII Jornada Gresol aborda el futur de sectors claus per a l’economia del territori

Els ponents de la jornada van ser el fundador de Plant-for-the-Planet, Santiago Niño Becerra i el director general de PortAventura World
Imatge de la intervenció de Felix Finkbeiner, fundador de Plant-for-the-Planet, a la XVIII Jornada Gresol | Cedida
 

Aquest dijous, 24 d'octubre, es va celebrar la XVIII Jornada Gresol al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta trobada es va abordar, de la mà de prestigiosos ponents, el futur de sectors claus per a l’economia del territori. Sota el lema ‘Empresa i Talent’, la trobada econòmica de referència a la demarcació de Tarragona va posar l’accent en la necessitat d’impulsar un creixement basat en la sostenibilitat. Aquest any, la jornada va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. 

 

Grans ponents van participar en la XVIII Jornada Gresol 

La cita va comptar amb la presència de ponents d'alt nivell, entre els quals va participar el fundador de Plant-for-the-Planet, Felix Finkbeiner, un jove alemany que l’any 2007, amb només 9 anys, va iniciar un projecte a escala mundial que consisteix a plantar arbres per tot el món per tal de combatre el canvi climàtic conscienciant als més joves. Finkbeiner va explicar com va néixer l’entitat i quins objectius de futur té.

 

També hi van intervenir l’economista Santiago Niño Becerra, que va ser el primer ponent i va parlar sobre 'Economia i Empresa'; el director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa; el leader transformador i exdirectiu de Tesla, Nike i Desigual, Pere Brugal; i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. 

 

L'acte inaugural va anar a càrrec del president de la Fundació Gresol, Emili Correig; de  l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró.

 

Autoritats que van assistir a la inauguració de la XVIII Jornades Gresol | Cedida

 

'Mirant cap al futur: Indústria 4.0 i Lideratge Disruptiu' va ser la segona taula del dia i va comptar amb la participació de, director general de Prevint, Josep Goberna, i amb Pere Brugal.  Per la seva banda, el director general de PortAventura World, el director de l’Agència Catalana de Turisme i la sòcia de PwC España, Mireia Oranias, van parlar, conjuntament, sobre 'Nous reptes en turisme'.

 

Víctor Cusí, president d’EolicCat i director general de Normawind, i Vicente López-Ibor Mayor, president de la Federació Europea d’Associacions de Dret de l’Energia, van ser els ponents de la xerrada 'Energia i Sostenibilitat Ambiental'.

 

Ja tenen data per la pròxima Jornada Gresol

Finalment, el president de Plant-for-the-Planet España, el Dr. Josep Santacreu, i el president d’honor de la Fundació Gresol, Anton Pont, van concloure la sessió i van valorar molt positivament el nivell de totes les ponències i l’elevada participació d’assistents. A més, van avançar que s’estan fent gestions perquè Cambrils aculli la pròxima edició i va confirmar la data per a la Jornada de l'any següent: el 15 d’octubre de 2020.

 

 

Més notícies de la categoria Economia