El semàfor del 12 de desembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Montse Mañé
Presidenta del Banc de Temps de Cambrils

El Banc de Temps de Cambrils fa deu anys aquest 2019 tot promovent l'intercanvi de serveis i coneixements entre persones del municipi. Es tracta d'un dels bancs de temps més actius de Catalunya i compta amb 206 usuaris que destinen part del seu temps lliure a compartir les seves habilitats amb altres membres del banc. Informàtica, idiomes, relaxació o jardineria són les habilitats més sol·licitades pels usuaris de l'entitat.

 
Ester Àvila
Presidenta de l'entitat Bicicamp

Poden les bicicletes i patinets elèctrics circular per les voreres? Quin dret ha de prevaldre, el dels conductors de vehicles diversos o el dels vianants pels espais on circula gent a peu? Poden les bicicletes circular pels carrils de vehicles o només pels passos especialment habilitats per a bicicletes i similars? El debat està ben obert a la majoria de ciutats mitjanes i grans i davant els dubtes que suscita, sembla clar que la prioritat ha de ser sempre el de la seguretat dels vianants. Bicicamp creu que l'ordenança de Reus desincentiva la mobilitat sostenible però tampoc ha proposat alternatives viables per garantir la bona convivència entre vianants, usuaris de motor i usuaris de bicicletes o patinets a la via pública i augmentar la seguretat de tots plegats.

 
Mireia Trepat i Miquel Antolín
Fundadors de l'empresa Freshly Cosmetics

L'empresa Freshly Cosmetics segueix creixent a bon ritme, convertint-se en només tres anys en la marca de cosmètica digital de més ràpid creixement a Europa. A més aquest mes de desembre repeteix col·laboració amb la Marató destinant el benefici de les compres entre el 9 i el 15 de desembre a la causa d'enguany: la investigació per les malalties minoritàries.

"El semàfor de l'11 de desembre de 2019" "El semàfor del 10 de desembre de 2019"