Ana Julia Quezada, condemnada a presó permanent revisable

Ana Julia Quezada, condemnada a presó permanent revisable | Europa Press

 

Tan sols una setmana després que el judici hagi arribat a la seva fi, la magistrada Alejandra Dodero ha condemnat a presó permanent revisable a Ana Julia Quezada, la dona d'origen dominicà a la qual un jurat popular va declarar culpable de l'assassinat amb traïdoria de Gabriel Cruz, un nen d'Almeria de vuit anys. A més, Quezada haurà d'indemnitzar la família del menor amb 250.000 euros.

Primera dona condemnada a presó permanent revisable

L'assassina es converteix en la primera dona a Espanya a la qual se li imposa la presó permanent revisable. Des de 2015, quan es va reformar el Codi Penal, els jutges han imposat aquesta pena en deu dels 17 casos en què alguna de les parts ho va sol·licitar prèviament per a l'acusat.

En el cas d'Ana Julia, la condemna havia estat sol·licitada tant per la fiscal com l'acusació particular, i ara s'ha convertit en la primera dona castigada amb presó permanent revisable de l'Estat. Possiblement la decisió s'ha pres d'acord amb la Llei de Seguretat Ciutadana, la qual contempla una condemna d'aquest estil si la víctima del delicte té menys de 16 anys.

"😍ENHORABONA: Els pares de Julen reben la millor notícia possible" "🚨Ordenen l'arrest de l'amo de 'La Mechá', la carn contaminada amb listèria"