La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

El govern espanyol aprova un decret que habilita les autonomies a ampliar ajudes directes

Montero afirma que cada comunitat té «característiques específiques» i requereix «respostes personalitzades»

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un decret que habilita les autonomies a ampliar els sectors beneficiaris de les ajudes directes per al teixit empresarial. La norma avalada pel Consell de Ministres modifica el primer decret sobre el fons de 7.000 milions d'euros, que només incloïa 95 sectors.

La portaveu de l'executiu espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat que amb el nou decret les comunitats podran «ampliar el nombre de sectors que podran optar a ajudes directes en àrees que s'hagin vist particularment afectats». I és que ha revelat que cada autonomia té «característiques específiques» i que, així mateix, requereixen «respostes personalitzades».

En roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres, la ministra ha recordat que l'executiu espanyol ja ha enviat els convenis perquè les autonomies puguin treure les convocatòries d'ajudes i que ara cal que els rubriquin. Cal destacar, en aquesta mateixa línia, que dues comunitats espanyoles ja ho han fet: es tracta d'Extremadura i Castella-la Manxa.

Sánchez anunciarà a Andorra que l'Estat facilitarà vacunes a Llatinoamèrica «tan aviat com sigui possible»

D'altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciarà aquest dimarts a la cimera Iberoamericana que té lloc a Andorra que l'Estat enviarà dosis de vacuna contra la covid-19 a Llatinoamèrica «tan aviat com sigui possible» per afrontar aquesta emergència sanitària.

Així ho ha anunciat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que ha recordat a la roda de premsa del Consell de Ministres que l'accés a la vacuna «ha de ser equitatiu i universal» i que el govern espanyol, en aquesta mateixa línia, ja va aprovar un pa de vacunes solidàries.

«La voluntat de govern d'Espanya és coordinar aquesta acció amb la Unió Europea perquè les vacunes arribin als països que prioritàriament les necessiten», ha dit per tancar la seva compareixença.