FaceApp, l'aplicaci贸 de moda que podria posar en perill la privacitat de l'usuari

L'aplicaci贸 s鈥檋a fet viral despr茅s de dos anys de la seva arribada al m贸n de la telefonia l'any 2017
L'aplicaci贸 FaceApp podria comprometre als seus usuaris | Twitter (@TNTLA)

 

L鈥檃plicaci贸 FaceApp s鈥檋a fet viral despr茅s de dos anys de la seva arribada al m贸n de la telefonia, ja que milers d'usuaris han compartit a les xarxes les seves experi猫ncies. L'eina, creada per la companyia russa Wireless Lab, resulta ser molt divertida i fins i tot addictiva, ja que, mitjan莽ant algoritmes que arriben a l鈥檜suari en forma de filtres, converteix al protagonista de la fotografia que l鈥檜suari escull en una persona envellida, 茅s a dir, en un anci脿, en q眉esti贸 de segons. 

 

Recentment, aquesta aplicaci贸 ha millorat la qualitat dels filtres i a part d鈥檃questa transformaci贸, que ha resultat ser la preferida dels usuaris, l鈥檃plicaci贸 tamb茅 t茅 la capacitat de convertir al sexe contrari, de canviar els trets de la persona que apareix en la imatge perqu猫 sigui m茅s bella, es pot posar cabell, barba, i pel contrari que la primera opci贸, tamb茅 pots fer que la persona es rejoveneixi.

 

Unes transformacions que pots fer a trav茅s d'una 'selfie' o pujant una fotografia ja feta del teu rostre o del d'altres persones. Per aix貌 els usuaris de les xarxes no han tardat en reaccionar i han comen莽at a compartir els resultats, provocant moltes reaccions, ja que una gran quantitat d鈥檃questes imatges son aut猫ntiques bromes. 

 

 

 

 

Perill en la privacitat de l鈥檜suari

FaceApp, per貌, ha portat controv猫rsia en un altre sentit, i 茅s que l鈥檃plicaci贸 russa, que et pots descarregar tant en 鈥楢ndroid鈥 com a l鈥欌橧OS鈥, podria estar causant problemes de privacitat. L鈥檜suari en descarregar-se l鈥檃plicaci贸 ha d鈥檃cceptar els termes i condicions per poder-la utilitzar on es deixa clar que no llogaran ni vendran la informaci贸 a tercers fora de FaceApp sense consentiment de l鈥檜suari. No obstant aix貌, entre les moltes cl脿usules del contracte entre Wireless Lab i l鈥檜suari, es fa refer猫ncia al fet que aquests podran compartir informaci贸 amb organitzacions terceres que ajuden a la companyia a proporcionar i millorar el servei de l鈥檜suari.

 

L'aplicaci贸 'monitoritza' l'activitat que en fa l'usuari, inclou per exemple les p脿gines web que ha visitat, la seva ubicaci贸 i tamb茅 recopila 'metadades' sobre com interactua l'usuari amb el servei, segons informa el mitj脿 'BBC'. Un dels aspectes que ressalten els analistes 茅s que a m茅s a m茅s podria portar la informaci贸 a una jurisdicci贸 diferent del pa铆s al qual es troba l'usuari, aix铆 ho adverteix als termes 芦tingui en compte que podem transferir informaci贸, incloses dades personals, a un pa铆s i jurisdicci贸 que no tingui les mateixes lleis de protecci贸 de dades禄.

 

Aix铆 doncs, l鈥檈mpresa russa estaria deixant una porta oberta perqu猫 totes les dades dels usuaris de la seva aplicaci贸 puguin acabar en empreses que no tinguin cap comprom铆s amb l鈥檜suari de protegir-les, un fet que podria ser perill贸s. Abans de baixar-se l鈥檃plicaci贸 al seu dispositiu, l鈥檜suari haur脿 de valorar la possibilitat que la seva privacitat es vegi o no compromesa.

 

Tamb茅 et pot interessar...

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris