La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb Charles Michel darrere

Pedro Sánchez, d'enhorabona: rep 2.900 milions per a pagar ERTO i ajuts als autònoms

Es tracta d'una nova remesa del fons SURE, que la mateixa presidenta de la Comissió Europea va anunciar a les xarxes

El govern espanyol va rebre dimarts una de les millors notícies de la Comissió Europea (CE), i és que la presidenta Ursula Von der Leyen va anunciar que Espanya havia de rebre aquets passat 16 de març 2.870 milions d'euros en forma de préstecs del fons europeu per a abonar els pagaments dels ERTO i els ajuts als autònoms. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ursula Von der Leyen: «Europa està amb vosaltres»

Es tracta, efectivament, d'una nova remesa de l'Instrument de Suport Temporal per a Mitigar els Riscos d'Atur en una Emergència (SURE per les seves sigles en anglès), que la presidenta de la CE ha posat com a exemple clar d'ajudes de la Unió Europea enmig d'una pandèmia mundial.

«SURE ajudarà amb un total de 21.300 milions d'euros els règims de reducció temporal de treball i ajudarà a protegir les feines i els mitjans de subsistència a Espanya», ha escrit Von der Leyen a través del seu compte oficial de Twitter. «Europa està amb vosaltres», ha exclamat la mandatària europea.

La Unió Europea endureix el to contra AstraZeneca i el Regne Unit

La Unió Europea amenaça al Regne Unit amb aturar l'exportació de vacunes si no hi ha «reciprocitat» amb les dosis d'AstraZeneca. La Comissió Europea ha assegurat aquest dimecres que s'han enviat deu milions de vaccins a Londres en les últimes sis setmanes, però que encara no han rebut les dosis produïdes a les fàbriques britàniques que preveu el contracte amb AstraZeneca.

«Encara les estem esperant», la presidenta de l'executiu europeu, Ursula Von der Leyen, després de lamentar els retards d'AstraZeneca en l'entrega de vacunes. L'alemanya veu «difícil» explicar als ciutadans perquè la Unió Europea exporta vacunes a altres països que «no fan el mateix».

Per això, Von der Leyen ha demanat «reconsiderar» el volum d'exportacions que es permeten al Regne Unit o a altres països productors de vacunes en funció de la seva reciprocitat. També creu que s'hauria de tenir en compte el nivell de població vacunada en aquests països.

«Estem davant de la pitjor crisi del segle, no podem descartar res», ha dit Von der Leyen que veu prioritari la vacunació per protegir els ciutadans de la Covid-19 i recuperar el bloc europeu econòmicament. Von der Leyen ha aclarit que en el cas dels Estats Units sí que hi ha reciprocitat.