Rufián: «Podem ens va oferir el cap de Borrell a canvi de donar suport als pressupostos»

Rufián, que no concreta qui va fer aquesta oferta, assegura que ERC encara no ha decidit que fer amb els pressupostos i no descarta de moment presentat una esmena de totalitat contra els comptes
Gabriel Rufián ha encetat la polèmica en explicar que Podem li va oferir el «cap» de Borrell | CatalunyaDiari.cat

 

Gabriel Rufián torna a instal·lar la seva figura a l'ull de l'huracà de la política estatal. El portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats assegura en una entrevista que publica ‘Eldiario.es’ que Podem va oferir a ERC «el cap de Borrell a canvi del nostre suport als pressupostos». Rufián, que no concreta qui va fer aquesta oferta, assegura que ERC encara no ha decidit que fer amb els pressupostos i no descarta de moment presentat una esmena de totalitat contra els comptes.

 

Segons Rufián, «Pedro Sánchez es mereix una moció de censura per no haver mogut un dit contra la dinàmica repressiva de l’Estat», i «dir que la Fiscalia pot canviar el seu posicionament no és atemptar contra la separació de poders».

 

Rufián admet que hi ha «diversos posicionaments» dins de la pròpia executiva i el grup parlamentari d’ERC sobre els pressupostos i que això genera un «debat» que li sembla «sa». Una de les posicions en aquest debat, apunta, defensa permetre la tramitació dels pressupostos, fet que segons Rufián «no seria incompatible» amb un possible ‘no’ al final de la tramitació. No està descartat, tampoc, que ERC presenti una esmena a la totalitat dels comptes.