Troben una menor desapareguda a Sevilla amb la seva parella que té una ordre d'allunyament

La jove de 17 anys va marxar de casa seva a Espartinas el 16 de maig | Ell, de 19, ha estat detingut per trencar l'ordre
La Guàrdia Civil feia un mes que investigava la seva desaparició | Cedida

 

Una menor de 17 anys ha estat localitzada després d'haver desaparegut el passat mes de maig a la població d'Espartinas, a Sevilla. Fonts de la seva família han confirmat que ha aparegut en «bon estat» al costat de la seva parella, un jove de 19 anys que tenia una ordre d'allunyament d'ella per presumptes maltractaments, que ha sigut detingut. 

 

Nerea, que així es diu la jove, va ser vista per últim cop a la població el passat 16 de maig, segons confirmava l'advocat de la família. Uns dies abans, concretament el 9, havia marxat de casa dels seus pares. Aquell dia, però, va tornar a casa de la seva àvia amb «aspecte desmillorat i demacrat». Encara que la dona va acompanyar-la al seu domicili familiar, la noia va acabar escapant definitivament, ja que els seus pares no hi eren. 

 

Nerea, de 17 anys, havia desaparegut el passat 16 de maig | Twitter

 

 

La família denuncia que la té «manipulada»

El seu entorn familiar no va dubtar, «des del primer moment», de la participació de la seva parella en la seva desaparició. Expliquen que d'ençà que van iniciar la seva relació l'ha tingut «manipulada». «La controla i li permet parlar només amb qui ell vol i quan ell vol», relataven. 

 

Aquesta relació de total dependència va ser el que va portar a la família a denunciar-lo, però també una agressió física que s'hauria produït al mes d'abril. La Guàrdia Civil va procedir a la seva detenció per haver trencat l'ordre d'allunyament de 300 metres que tenia amb la menor. El jove, que haurà de passar a disposició judicial aquest dilluns, ja havia rebut una anterior condemna pel mateix motiu, sent jutjat el passat 13 de maig. 

 

També et pot interessar...