L’Ajuntament estripa el conveni amb el CF Reus i reclama 200.000 euros en deutes

El consistori trenca amb la SAE reusenca pels incompliments, cedeix de franc l’ús de les instal·lacions a la base, femení i amateur i demana quasi 200.000€
Carles Pellicer, a la llotja de l'Estadi Municipal en un dels darrers partits del CF Reus | Laia Solanellas

 

L’Ajuntament de Reus ha decidit avui dimarts 26 de març trencar el conveni de col·laboració signat amb la Societat Anònima del CF Reus Deportiu després dels reiterats incompliments que l’entitat roig-i-negra ha realitzat els darrers mesos. El consistori estripa el conveni fins ara present però cedeix de forma gratuïta les instal·lacions al futbol base, el futbol femení i el futbol amateur per a què aquests tinguin garantit el desenvolupament normal de l’activitat que practiquen. A més, retira la subvenció prevista per a la campanya 2018-2019 i reclama el reintegrament dels diners ja abonats: uns 100.000 euros. A aquesta xifra cal sumar els deutes del CF Reus amb Reus Esport i Lleure, que a finals de febrer ascendien a 95.917,90 euros.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Així s’ha anunciat després de la Junta de Portaveus realitzada aquest dimarts, reunió que ha anat seguida d’una reunió amb els familiars dels integrants del futbol no professional del CF Reus Deportiu. L’Ajuntament busca així preservar l’interès general en relació al patrimoni públic i la continuïtat de l’esport base.

 

El conveni, esmicolat

L’Ajuntament ha decidit trencar totalment el conveni de col·laboració amb el CF Reus després dels continuats incompliments de la Societat Anònima Esportiva ganxeta al llarg de la temporada que han provocat el final fatal que actualment està vivint. El consistori encapçalat per Carles Pellicer deixa clar el seu malestar pels incompliments en tres àmbits: en matèria laboral amb els deutes amb els treballadors, en matèria fiscal amb els deutes amb la Seguretat Social i Hisenda i en matèria esportiva amb el descens administratiu a Segona B i la impossibilitat de tornar al futbol professional en els tres pròxims anys. A més, també deixen clar que l'objecte de la subvenció recau en un projecte futbolístic que ara no existeix.

 

Jordi Cervera, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, i Carles Pellicer, alcalde de Reus | Jordi Olària Gras

 

El trencament de conveni provoca la revocació de la subvenció. En altres paraules, que el CF Reus ha perdut el dret a rebre diners públics i està obligat a retornar els que ja ha rebut. Com expliquen des de la Plaça Mercadal, la normativa impedeix subvencionar entitats en concurs de creditors voluntari i s’exigeix el retorn de 100.000 euros, diners que l’Ajuntament ja havia entregat amb anterioritat. A aquesta xifra cal sumar 95.917,90 euros més, deute amb Reus Esport i Lliure fins a finals de febrer.

 

L’Ajuntament cedeix les instal·lacions per al futbol no professional

Encara que el consistori demani els diners que li correspon, el futbol que segueix existint al carrer Recasens i Mercadé no ha de patir perquè l’Ajuntament ha aprovat la cessió gratuïta dels usos de les instal·lacions als titulars dels drets federatius del futbol no professional del CF Reus. És a dir, el trident format pel futbol base, el futbol femení i el futbol amateur podran seguir competint a l’Estadi i els seus annexes sense cap tipus d’alteració. També es dona per tancat l’expedient del procediment negociat per la concessió demanial de l'ús privatiu de l'Estadi, fet que provocarà que si la pròxima temporada existeix un primer equip del CF Reus, aquest hagi de negociar amb el consistori per poder fer ús de l’Estadi ja que, sense conveni, no té terreny de joc on competir.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha afirmat després de la Junta de Portaveus que «l’Ajuntament de Reus ha estat fins ara l’expectativa de com es desenvolupaven els esdeveniments; però ens veiem obligats a actuar davant els reiterats incompliments del conveni de col·laboració per part de la SAD, amb l’objectiu de protegir tant les famílies vinculades a l’esport base com els interessos patrimonials de l’Ajuntament Ens mou l’interès general, l’interès social del futbol no professional i l’interès per preservar el patrimoni públic». Aquest moviment arriba uns dies abans que l’administrador concursal aterri a la capital del Baix Camp. I una de les primeres coses que farà serà passar-se per la Plaça Mercadal i reunir-se amb l’Ajuntament. S’esperen dies de moviments als despatxos.