Un pintoresc CF Reus d'Onolfo s'entrena a La Floresta amb una desena de jugadors

L'incert futur del CF Reus d'Onolfo viu un nou capítol pintoresc amb el primer entrenament de Calderé a La Floresta i una desena de jugadors. A la tarda, segona sessió amb cares noves
Calderé obsrva com els seus jugadors escalfen | Joan Alfons López

 

El CF Reus Deportiu de Clifton Onolfo i que encapçala com a entrenador Ramon Maria Calderé ja s'ha entrenat aquest matí a les instal·lacions de La Floresta en una de les sessions d'exercici més atípiques viscudes en un camp de futbol. Només deu esportistes han format part de l'entrenament amb unes equipacions que han arribat amb la sessió ja començada, amb un aficionat fent d'encarregat de material i on la falta de personal ha provocat la impossibilitat de realitzar pràctiques habituals en un exercitament d'aquest estil.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Diferents jugadors dels prèviament precontractats

Una desena de futbolistes han pres part de la sessió d'exercicis, sent-ne la gran majoria nous en l'entorn ganxet. Dels set integrants que van signar un precontracte dilluns amb el CF Reus, només s'han presentat un parell. La resta, cares noves protagonitzades per homes com Eudald Brull (Ascó), Mathew Clewely (Cambrils) o Bryan Hurtado (Rapitenca), entre altres. Homes com Santi Triguero o Cristopher Tapias, que dilluns eren a l'Estadi, no han fet acte de presència.

 

Bryan Hurtado, exjugador de la Rapitenca, durant l'entrenament d'aquest matí | Joan Alfons López

 

Els jugadors han anat arribant a les instal·lacions entre les 10.00 hores i les 10.30 hores en comptagotes i per separat, sobretot per què la gran majoria no es coneixien entre ells. L'objectiu és realitzar una segona sessió a la tarda després d'una primera on ha predominat un treball físic suau amb força circulació de pilota, tot i que ja hi ha jugadors que no volen repetir experiència i no formaran part d'aquesta segona convocatòria. L'altra cara de la moneda és que s'espera l'arribada d'altres jugadors com Alberto Rabasso, ex del València Mestalla.

 

Detalls d'un projecte massa embrionari

Allò que ha entrenat avui al camp de La Floresta no és el CF Reus. L'entitat, que només té a l'administrador concursal David López com a representant legal, veu com un projecte esportiu vol agafar forma. Una forma que, a hores d'ara, encara està lluny de tenir una definició mínima. L'entrenament ha començat minuts després de les 10.30 hores i ho ha fet amb els jugadors sense una equipació unitària. Ha estat Clifton Onolfo, el propietari de la SAE, qui ha aparegut a les instal·lacions amb bosses d'una reconeguda marca esportiva plenes de samarretes amb dorsals per als jugadors.

 

Clifton Onolfo s'ha encarregat les samarretes amb les quals els jugadors han entrenat | Joan Alfons López

 

Ramon Maria Calderé ha dirigit l'entrenament amb una samarreta de la Unió Esportiva Olot, mentre que ha actuat encarregat de material una vella cara coneguda de l'antiga plantilla del roig-i-negra: l'Antonio, un fidel seguidor de tots els entrenaments. Conegut entre els més pròxims com "l'avi del CF Reus", l'Antonio ha donat un cop de mà desinteressadament lluint una equipació d'Abel Mourelo, exsegon entrenador ganxet i que ara es troba al Nàstic. Cap dels jugadors ni membres del nou «CF Reus» l'ha reconegut i s'han dirigit constantment a ell com a "Mou", nom que figura en l'equipació que vestia. Amb l'objectiu d'ajudar, Gerard Escoda i David Cuéllar s'han encarregat de comprar aigua per a què els futbolistes poguessin hidratar-se durant l'entrenament, quelcom bàsic quan a les 11.00 hores hi havia més de 30 graus de temperatura sobre el terreny de joc de La Floresta.

 

 

Tot plegat provoca una barreja de sentiments i intencions força contradictòria. D'una banda, el teòric objectiu de no deixar morir el club per part d'Onolfo amb gent vinculada personalment amb el present i passat del club com Ramon Maria Calderé, Gerard Escoda o David Cuéllar i d'altra banda la sensació d'estar veient un fantasma que està atrapat entre la vida i la mort i ni viu ni deix viure. Un CF Reus que, ara mateix i a l'espera de saber on competirà esportivament la temporada 2019-2020 (si és que ho fa), es troba als llimbs. Només el temps té la resposta.

 

Una parella d'aficionats del CF Reus han presenciat l'entrenament | Joan Alfons López
 
Calderé ha lluit una equipació de l'Olot, darrer club que va dirigir | Joan Alfons López

 

Calderé, Escoda, Cuéllar i Lluís Milà parlen abans de l'inici de l'entrenament | Joan Alfons López

 

L'Antonio, conegut com a l'avi del CF Reus, donant un cop de mà com a encarregat del material | Joan Alfons López