Els advocats d'Onolfo volen demanar dimarts la paralització de Segona, Segona B i Tercera

Els assessors jurídics de Clifton Onolfo han sol·licitat habilitar el mes d'agost als jutjats, període considerat com a vacacional. Dimarts volen demanar la paralització de la Segona, la Segona B i la Tercera
Clifton Onolfo i David Peña volen recuperar el control del club | Joan Alfons López

 

Si la batalla per la supervivència del CF Reus era lenta però constant abans del retorn de Clifton Onolfo, ara literalment sembla no avançar per culpa de les vacances als jutjats. El mes d'agost, considerat per llei com inhàbil en tots els processos judicials, està frenant totes les accions que els advocats del nord-americà volen aplicar. Divendres passat es va presentar als jutjats la petició d'habilitar els dies restants del mes d'agost com a hàbils per a què els jutges estiguessin operatius i permetin el desembossament d'un procés que pot acabar amb la desaparició del CF Reus.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons l'article 183 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, «seran inhàbils els dies del mes d'agost per a totes les actuacions judicials, excepte aquelles que es declarin urgents per les lleis processals. Així i tot, el Consell General del Poder Judicial, mitjançant reglament, podrà habilitar-los a efectes d'altres actuacions». És aquí on els advocats d'Onolfo han actuat tenint en compte la importància d'estar operatius durant el mes d'agost en un club de futbol que està immers en un concurs de creditors. Si l'objectiu d'aquest és garantir la supervivència de l'empresa (Societat Anònima Esportiva), és inviable que tot estigui aturat durant el mes on s'acaba de gestar el projecte esportiu i donen inici a les competicions.

 

Activar els jutjats per tornar a gestionar el club

I és que habilitar el mes d'agost judicialment es busca per intentar recuperar el control i la gestió del CF Reus. Els lletrats d'Onolfo no entenen com l'administrador concursal atura aparentment la seva activitat durant un mes tan important, sense haver-hi ningú a les oficines de l'Estadi i mantenint un reduït contacte virtual mitjançant l'intercanvi de correus electrònics. El principal cavall de batalla que ha provocat el retorn d'Onolfo al primer pla és que no entenen com, amb quelcom més de 600.000 euros als comptes del club, no es va pagar l'aval de 400.000 per ser inscrits a Segona B. Segons els advocats, l'acció ideal pels interessos del CF Reus hauria estat la de pagar l'aval i quan hagués estat necessari fer front als 2.200.000 euros dels deutes amb els jugadors, declarar la impossibilitat de pagar-ho.

 

Una parella d'aficionats del CF Reus presenciant el primer entrenament al camp de la Floresta  | Joan Alfons López

 

Divendres i dimarts, dies importants

La petició d'habilitar el mes d'agost com a hàbil es va realitzar divendres passat i no es va rebre resposta ni dilluns, ni dimarts i tampoc dimecres. Ahir dijous va ser festiu i s'espera que avui divendres hi hagi posicionament judicial al respecte. Més enllà d'aquest procés, els advocats de Clifton Onolfo tenen previst presentar dimarts vinent dia 20 la petició formal de paralitzar els campionats de lliga de LaLiga SmartBank (Segona Divisió), Segona Divisió B i Tercera Divisió fins que no s'aclareixi on ha de competir el CF Reus. És una previsió, ja que qualsevol nou esdeveniment en el camí durant la jornada d'avui i la de dilluns pot alterar les intencions dels assessors legals d'Onolfo.

 

Victòria en un amistós informal

D'altra banda, l'activitat esportiva del CF Reus sembla no voler aturar-se i segueix donant irregulars passes cap endavant. Després de les primeres sessions d'entrenament entre divendres i diumenge passat, el conjunt que dirigeix Ramon Maria Calderé va disputar un encontre amistós informal, típic partit d'entrenament, el passat dimecres contra l'España Canonja, club que aquesta temporada competirà en el grup segon de Tercera Catalana. El matx, disputat a les instal·lacions del camp de futbol de La Floresta, va acabar amb triomf reusenc per 6 a 1.