El tarragoní Dani Martínez, obligat a retirar-se per una malaltia en el cor

L'aler de Tarragona, fins ara jugador del Menorca de LEB Plata, penja les botes després de ser-li diagnosticat una miocardiopatia hipertròfica que l'impedeix practicar esport de competició i alta intensitat
Dani Martínez en una imatge d'arxiu en el Pavelló del Serrallo | Joan Alfons López

Gerro d'aigua freda per al bàsquet del Camp de Tarragona. El jove Dani Martínez, exjugador de l'Ibersol Club Bàsquet Tarragona i actual integrant de l'Hestia Menorca, s'ha vist obligat a retirar-se de la pràctica esportiva amb només 25 anys després d'haver-li detectat una miocardiopatia hipertròfica, malaltia del cor que consisteix en la part del múscul del cor que separa els ventricles és massa gruixut i redueix la capacitat del ventricle esquerrà, aquell que impulsa la sang cap a l'artèria aorta i que porta la sang a la major part del cos.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Detectat en un control rutinari

Martínez ha comunicat la notícia mitjançant les seves xarxes socials amb una carta on explica que ha estat gràcies a un control rutinari de pretemporada amb el Menorca quan els especialistes li van detectar aquesta malformació. El tarragoní reconeix que podrà fer vida normal però no podrà competir de forma professional o en esports d'alta intensitat. En el cas de seguir fent-ho, l'ex del CBT s'exposaria a una possible mort sobtada.

Dani Martínez, que aquesta temporada havia fitxat pel Menorca de LEB Plata després de dos anys al Cáceres de LEB Or i tota la carrera formativa a un CBT on va competir al primer equip durant cinc temporades, ha volgut acomiadar-se del bàsquet en actiu amb aquesta carta que us reproduïm íntegrament.

Carta de Dani Martínez

A vegades la vida canvia d'un dia per a un altre i aquesta vegada em toca experimentar a mi aquesta sensació. Quan falta una setmana per començar una nova experiència a Menorca i després de tot el treball realitzat aquest estiu, em vaig sotmetre a una revisió mèdica la qual venia realitzant com a control rutinari des de fa uns anys. En ella em van detectar una miocardiopatia hipertròfica.

Aquesta patologia no m'afecta el més mínim en la meva vida diària però la fa incompatible amb l'esport de competició i alta intensitat. És per això que, seguint les indicacions dels especialistes (als quals agraeixo enormement el tracte rebut) i pensant en la meva salut i benestar, ha arribat el moment de dir adéu.

Mai vaig imaginar que arribaria el dia que deixaria aquest esportiu que tant m'ha donat, com a mínim de forma tan prematura, però atenent la meva forma de ser, toca ser positius i recordar tots els bons moments que la meva passió m'ha donat.

És el moment de seguir amb els meus estudis i treballar per seguir formant-me de cara al meu futur professional i aprofitar i recuperar el temps que durant les meves estades fora no he pogut passar amb els meus. És impossible deixar a un costat la meva passió, present des que tinc ús de raó. I no deixarà de formar part de mi, ara com a un aficionat més d'aquest gran esport. I qui sap si amb el temps (i després d'assimilar tot això) en una altra faceta.

Espero trobar el moment per agrair totes aquestes persones que m'han acompanyat en aquest camí i m'han ajudat a ser qui sóc.

Dani Martínez Martí

"🏊 Ferran Siré i Carles Coll, a afrontar la cita esportiva més important del calendari" "❗💣 David Peña (Onolfo) demanarà la SUSPENSIÓ de la lliga si el CF Reus és readmès tard"