Coll i Siré, dalt de tot d'esquerra a dreta, en la foto de família del combinat espanyol

Siré i Coll, entre els millors en el seu primer mundial júnior

El reusenc Ferran Siré i el tarragoní Carles Coll tanquen el 7è mundial júnior de natació celebrat a Budapest sense passar de la primera ronda, tot i que es troben entre els 20 i 30 millors del món, respectivament

Ferran Siré (CN Terrassa) i Carles Coll (CN Tarraco) han conclòs el seu primer mundial júnior de natació amb unes sensacions força positives. Els joves nedadora de Reus i Tarragona, respectivament, han acabat entre els 20 i els 30 millors nedadors del món en la seva categoria tot i que el d’enguany era el seu debut en una competició d’aquestes característiques. L’esdeveniment celebrat a Budapest entre dimarts passat i fins aquest diumenge ha acabat amb els dos nedadors del Camp de Tarragona quedant-se a la vora de les classificacions per a les fases definitives de les seves categories.

Siré, entre els 20 primers

Ferran Siré ha conclòs la seva participació en el Mundial amb dues posicions idèntiques en els dos cops en què s’ha llançat a la piscina. El reusenc competia dimarts en la categoria de 400 metres lliures i acabava 18è de 72 participants amb un temps de 3.54.59, a quasi vuit segons del primer i a tres de classificar-se. Aquest registre es tracta de la millor marca personal del ganxet, exemple de l’evolució constant que té un dels esportistes més prometedors del Camp de Tarragona. Ahir diumenge posava punt final al seu mundial en la categoria de 200 metres papallona, acabant 18è amb un temps de 2.01.71, a quelcom més de dos segons de classificar-se per a les semifinals.

Coll, tretzè en els 200 metres braça

Carles Coll ha participat en tres categories del mateix estil: braça. Dimarts s’estrenava amb un 28è lloc de 79 possibles en els 100 metres  amb un temps d’1.03.33, a menys de mig segon de la classificació. Divendres aconseguia el millor registre amb una tretzena posició de 62 nedadors en la categoria de 200 metres braça amb un temps de 2.15.41, a cinc segons del primer. El tarragoní acabava el seu paper en el Mundial dissabte amb un  29è lloc de 80 possibles en els 50 metres braça gràcies a un temps de 29,16, a només 30 centèsimes d’un lloc a la següent ronda.

Independentment dels números, el Camp de Tarragona pot estar satisfet amb la participació de Siré i Coll, nedadors que formaven el 50% de la convocatòria masculina de la selecció espanyola. Ambdós esportistes segueixen creixent i són candidats a donar a parlar per a la natació de casa nostra en els pròxims anys.