El CF Reus batega lentament i en silenci entre expedients a la RFEF

El club roig-i-negre, mort esportivament aquesta temporada, treballa en l'ombra amb un David López, l'administrador concursal, que té fronts oberts a la federació espanyola
Clifton Onolfo ha donat explicacions de la situació del CF Reus a la sala de premsa | Joan Alfons López

El CF Reus Deportiu segueix viu. Batega lentament i en quasi silenci però segueix bategant. El club, propietat de Clifton Onolfo, torna a sortir a la llum pública després d'un document que l'empresari nord-americà ha publicat a les xarxes socials. Onolfo ha volgut compartir al seu perfil de Twitter un document de l'expedient disciplinari que l'entitat té obert per part de la Real Federación Española de Fútbol. Aquest paper és la petició de David López Estebaranz, administrador concursal del CF Reus i únic representant legal amb poders, per afegir un escrit que intentaria provar la validesa de la documentació presentada durant el mes de juliol i que no va ser suficient per a què la RFEF acceptés l'aval de 400.000 euros i acordés inscriure l'equip en el grup III de Segona Divisió B.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Proposta de prova pendent d'aprovació

Juan Antonio Landaberea Unzueta, l'instructor de l'expedient disciplinari del CF Reus, reconeix que David López ha presentat una proposta de prova que consta en un requeriment a 'Forum Advisors Management Limited', companyia de Londres (Regne Unit) amb data de 15 de juliol del 2019 que provaria la validesa d'un aval vigent actualment que hauria d'haver permès la inscripció de l'equip a la categoria de bronze del futbol estatal.

Landaberea Unzueta accepta afegir la prova presentada per Estebaranz a l'expedient disciplinari però demana a la RFEF que sigui aquesta qui certifiqui que es correspon a l'original de mitjans de juliol. A més, Landaberea afegeix que no té gens d'importància la seva vigència avui, ja que es jutgen fets del mes de juliol, quan es va haver de presentar l'aval de 400.000 euros per realitzar la inscripció del club a Segona B. El punt tres del document també concreta que l'administrador concursal ofereix la possibilitat de traduir el document si fos acceptat totalment, factor que té en compte l'instructor de l'expedient qui confirma que es donaria un temps extra per dur a terme l'adaptació al castellà.

David López arribant a una reunió en el Jutjat Mercantil de Tarragona | Joan Alfons López

Clifton Onolfo, propietari de la Societat Anònima Esportiva, és més optimista a les xarxes i afirma que els jutges de la RFEF estan d'acord en el fet que el CF Reus només hauria d'avalar els 400.000 euros per poder inscriure's a Segona B, xifra que afirma Onolfo que es va presentar al juliol. El nord-americà va més enllà i diu que «el següent pas en el procediment legal és adreçar-se a LaLiga i tornar a Segona A». En una línia més silenciosa actua David López. L'administrador concursal segueix batallant dins del concurs de creditors obert i ha pogut realitzar diversos moviments: el pagament puntual a diferents proveïdors i el pagament a principis de novembre d'una paga extra corresponent a l'estiu als treballadors que en tenien.

"🏅 Un jove reusenc, en el podi del Mundial juvenil de petanca disputat a Cambodja" "🏀 Copa Catalunya - Jornada 9: El Ploms guanya i el Valls perd a la Copa Catalunya"