Clifton Onolfo

El futur del CF Reus, en joc a partir del març: Onolfo torna

El propietari de la SAE roig-i-negre tornarà la segona setmana de març on es reprendran les reunions entre l'Ajuntament, l'administrador i el mateix Clifton Onolfo

Quelcom s'està movent en les interioritats del CF Reus. L'entitat propietat de Clifton Onolfo, que acumula mesos d'aparent inactivitat després d'un estiu molt mogut que va acabar amb la mort esportiva del primer i del segon equip, veurà com a principis de març tornarà a tenir novetats visibles. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, Onolfo tornarà físicament a la capital del Baix Camp durant la segona setmana de març. Encara no hi ha data fixada però serà entre dilluns 9 i el dijous 12. El retorn d'Onolfo a Reus suposarà la reactivació d'activitat mediàtica a can CF Reus Deportiu després de mesos de sequera on l'administrador David López ha realitzat moviments en solitari.

Reinici de les reunions

El retorn d'Onolfo a Reus també permetrà la reactivació de les reunions en persona. Segons fonts consultades per aquest mitjà, l'objectiu és poder tancar una reunió a tres bandes entre l'Ajuntament, l'administració concursal  i la propietat del CF Reus per analitzar quina és la situació actual de la Societat Anònima Esportiva i les possibilitats de cara al futur, amb especial importància a la temporada 2020-2021.

Onolfo també ha de reunir-se amb l'administrador per tractar qüestions pròpies de la SAD, com tancar el balanç econòmic dels darrers mesos. També s'ha d'analitzar si el nord-americà se suma als processos judicials engegats per David López i també fa força als tribunals en els casos oberts com la inscripció a Segona B o la lluita pels diners retinguts a LaLiga en concepte d'inscripció o de drets de televisió i màrqueting a Segona.

Durant els darrers mesos, Onolfo ha estat treballant en clau roig-i-negra des dels Estats Units i ha mogut fils per enfortir el lligam presentat inicialment amb el Toronto FC. El mateix Onolfo, mitjançant el perfil de Twitter del CF Reus, anunciava la preparació d'una visita a la capital del Baix Camp amb el president del Toronto FC. I és que el nord-americà lloa públicament la tasca de David López però demana l'ajuda de l'Ajuntament i dels seguidors per anar junts de la mà amb el club canadenc i altres inversors per tirar endavant el projecte planificat amb l'objectiu de crear un futbol base potent de la mà del Toronto.

Clifton Onolfo a la Plaça Mercadal
Clifton Onolfo, David López i l'Ajuntament han de tornar-se a reunir i analitzar el futur del CF Reus | Laia Solanellas

L'Ajuntament desconfia però no tanca la porta

La posició de l'Ajuntament és coneguda: no volen saber res d'Onolfo perquè aquest, prèviament, no ha generat cap mena de confiança i totes les seves promeses han estat buides. El mateix diu el nord-americà de l'altre bàndol quan demana que es compleixin les promeses urbanístiques que afirma que li va fer el consistori durant la compra del club fa un any. Tot i aquesta situació, ambdues parts estan obligades a, com a mínim, escoltar-se. Des de l'Ajuntament, tenen clar el guió a seguir.

Si Onolfo es presenta amb solucions reals i tangibles i la ciutat pot recuperar el futbol professional o semiprofessional de la mà del CF Reus, l'Ajuntament allargarà la mà. Ara bé, si el nord-americà es presenta davant l'alcalde i el regidor d'esports amb promeses i un futur esportiu sense garanties de poder competir a les categories nacionals, el consistori optarà per altres vies i mantindrà la confiança transmesa de forma pública en la Fundació Futbol Base Reus.

Tampoc es descarta un terme mitjà si el CF Reus hagués de jugar a Tercera o els recursos econòmics fossin més limitats. Una opció seria apostar pel primer equip i renunciar al filial propi per reprendre alguna vinculació amb algun club pròxim, com ja es va fer en el passat amb el CF Reddis o el CD Morell. Massa possibilitats sobre la taula i res tancat, de moment. Sigui com sigui, s'aproximen setmanes decisives per intentar posar llum en una temporada 2020-2021 on, si vol veure el CF Reus competint novament, s'ha de començar a treballar ben aviat.