El CF Reus segueix guanyant temps: el Lloret accepta ajornar el partit contra el filial

Clifton Onolfo i els seus assessors demanen ajornar el partit del filial contra el Lloret per evitar l’exclusió definitiva del darrer equip amb vida. El Lloret es negava dilluns però ha canviat d’opinió

El CF Reus Deportiu segueix gratant temps d’allà on pot per evitar la mort definitiva de l’àmbit esportiu per aquesta temporada 2019-2020. Després de veure com el primer equip quedava exclòs del grup cinquè de Tercera Divisió per realitzar dues incompareixences, el filial de Primera Catalana es resisteix a morir. El teòric equip de David Cabildo, que ja va cometre la primera incompareixença en la primera jornada al camp del Llagostera B, va guanyar una setmana de marge després que el Júpiter acceptés ajornar el seu encontre de la segona jornada i ara és el Lloret qui seguirà els mateixos passos del club barceloní.

Canvi radical d’opinió

TarragonaDigital.com va consultar durant la jornada de dilluns a la Junta Directiva del Lloret quina anava a ser la seva posició sobre una possible petició roig-i-negra per ajornar el matx. L’opinió gironina dilluns era clara: no tenien previst acceptar cap ajornament si únicament procedia del CF Reus. En el cas que la Federació Catalana hagués intervingut i demanat la suspensió del matx per causes de força major, els de Lloret s’ho haurien plantejat. Aquesta possibilitat, impossible davant la postura de la FCF, no s’ha produït però sí que els gironins han canviat d’opinió.

Clifton Onolfo i els seus assessors han fet arribar durant la jornada d’avui la petició formal d’ajornament al Lloret. Aquest, després de llegir i assimilar els arguments que els roig-i-negres hi exposaven, han decidit canviat d’opinió i han acceptat suspendre el partit per a una data més avançada per, d’aquesta manera, donar més vida al CF Reus. Amb aquest ajornament, els del Baix Camp tindran ara fins al diumenge 29 de setembre quan, en teoria, el Rubí ha de visitar el Camp de Futbol Municipal Mas Iglesias per jugar el duel de la quarta jornada de lliga. Onolfo i el seu equip segueixen buscant una solució per evitar la mort esportiva definitiva del CF Reus per aquesta campanya, una lluita que sembla difícil que doni resultats quan la situació és tan crítica.

La Federació Catalana ja ha posat a disposició del CF Reus les pilotes oficials de la temporada 2019-2020
La Federació Catalana haurà de fixar la data del Reus B-Júpiter pròximament | Joan Alfons López

Així fins quan?

Un dels arguments que ronden per les instal·lacions del CF Lloret és que no volen convertir-se en el club que mati una entitat històrica com la roig-i-negra. Aquest pensament, en el cap també del Júpiter fa uns dies, es pot estendre a la resta de conjunts amb els quals s’ha d’enfrontar el CF Reus B. Encara que aquest factor sigui possible, també tindria un punt de no retorn i una data definitiva per a l’agònic present reusenc: quan la Federació Catalana de Futbol fixi la data de disputa el partit contra el Júpiter, primer dels encontres suspesos. 

Les previsions inicials són que el Comitè de Competició de la FCF decideixi dimecres 25 de setembre la data definitiva per a la disputa del CF Reus B-Júpiter. Quan l’estament presidit per Joan Soteras fixi la data, ambdós clubs tindran l’obligació de comparèixer i no hi haurà cap més ajornament possible. Si cap dels dos equips es presenten, seran sancionats alhora per incompareixença. Caldrà esperar si tot el temps que està guanyant el CF Reus serveix d’alguna cosa o per estirar més el xiclet d’una història amb un final previsible però no escrit.