Porteria de futbol

El retorn del millor futbol del Camp de Tarragona, previst per a principis d’octubre

Els organismes que manen al futbol espanyol tenen planificada una previsió actual que situa el retorn del futbol a Segona B fregant a mitjans d’octubre

Avui és 19 d’agost, data que en un altre estiu normal suposaria trobar-se a les portes del debut a la lliga  en les principals categories del futbol estatal. Enguany, per culpa de la Covid-19, aquest fet queda encara força lluny. Tan lluny que encara no hi ha ni data oficial per al retorn de l’esport rei, una pràctica que únicament té una previsió fixada de portes endins, entre els despatxos de les diferents federacions que organitzen les moltes categories.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, la darrera previsió que hi ha sobre la taula situa el retorn del futbol a Segona B per al segon cap de setmana del mes d’octubre. En altres paraules: el Nàstic tornaria a competir de forma oficial el dissabte 10 o el diumenge 11 d’octubre. Tot i que és la data prevista, cal destacar que és una idea que està subjecta a tots els canvis adients per adaptar-se a la situació del coronavirus al país.

La Tercera abans que la Segona B

En el cas de complir-se amb el pla previst, la tercera categoria del futbol espanyol seria de les darreres en tornar, havent de complir una temporada de pas amb cinc grups on hi hauria més de 100 clubs en total i on estarien en joc les places per a la futura Segona B Pro, fet que deixaria l’actual Segona B com la quarta categoria futbolística, agafant el testimoni que actualment té la Tercera Divisió.

Aquesta idea d’aplicar els canvis dràstics l’any 2021 es manté i no es preveu que s’avanci ja a la campanya pròxima, tot i que diferents clubs ben posicionats en la lliga 2019-2020 han pressionat per a què així sigui. A can Nàstic  s’han seguit aquestes informacions amb cert temor davant el possible (i actualment improbable) fet que l’equip baixés a la quarta categoria sense tenir dret a conservar la plaça sobre el terreny de joc.

Ampolles d'aigua
Les pretemporades ja comencen però a un ritme molt menor en comparació a anys anteriors | Joan Alfons López

Pel que fa a les categories més inferiors, el futbol a Tercera Divisió tornaria una setmana abans que el de Segona B. La darrera data situada sobre la taula provocaria el retorn del futbol de Tercera per al dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre, idèntica situació en el calendari per a què el futbol territorial de Primera, Segona i Tercera Catalana. Això sí, el retorn de Tercera podria enviar-se al 10 i 11. Res està decidit.

L’anunci oficial, teòricament en breu

Sigui com sigui, l’anunci oficial de la data de retorn a la competició no pot tardar gaire en endarrerir-se. La incertesa  mana en els clubs de futbol i aquests han de saber quan tornaran a jugar-se els punts sobre la gespa per a iniciar les seves corresponents pretemporades.

El Nàstic, per la seva banda, ja s’exercita suaument des del passat 5 d’agost i no va ser fins ahir quan va començar a realitzar una preparació estival com a anys anteriors, dedicant els primers dies del mes a readaptar-se mínimament a un ritme d’entrenaments habitual previ a l’esclat de la Covid-19.

A Tercera, el CF Pobla d’Albert Company no té previst vestir-se de curt fins el pròxim dilluns 24, data que podria variar, mentre que el Valls de Joan Antoni Pallarès ha tornat aquest dilluns a la feina amb unes primeres setmanes molt suaus i lleugeres per adaptar-se novament a l’activitat fins que a principis de setembre no doni inici la pretemporada de debò amb les càrregues físiques habituals.