El Reusenc Handbol Club enceta el seu quart any de vida demanant una pista coberta per entrenar

El club reusenc, ressuscitador de l’handbol a la capital del Baix Camp després 17 anys d’absència, vol seguir creixent i demana un cop de mà a l’Ajuntament per poder entrenar en millors condicions
L'escut del Reusenc Handbol Club | Joan Alfons López

 

El Reusenc Handbol Club vol seguir creixent. L’entitat presidida per Xavier Martí, que l’any 2016 es va fundar i al 2017 va començar a competir tancant aquesta temporada 2018-2019 amb tres equips i una trentena d’esportistes, vol seguir posant bons fonaments a un projecte que vol tornar a situar l’handbol com un esport recorrent a la capital del Baix Camp, fet amb el qual es va conviure en les darreres dècades del segle passat. Amb l’objectiu d’aconseguir-ho i mantenir un nivell creixent que permeti en un futur disposar d’un equip sènior, el Reusenc Handbol Club fa una petició a l’Ajuntament de la ciutat: poder entrenar sota una pista coberta.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Una millora d’instal·lacions

Després de tancar el primer any competitiu amb tres equips, l’entitat ganxeta vol fer un pas endavant i millorar els seus entrenaments que habitualment es desenvolupen dimarts, dijous i divendres a l’Escola Pi del Burgar a l’aire lliure. Claudi Olivé, vicepresident de l’entitat, té clar que «l’handbol es juga en un pavelló, hem aconseguit fer els partits al Poliesportiu Lleuger Ciutat de Reus els dissabtes i estem contents però necessitem hores de pavelló, aquest esport és de pista i patim una mica de manca de recursos perquè per entrenar un dia a l’exterior no passa res però sempre no és recomanable».

 

 

Olivé, en una conversa a TarragonaDigital.com, creu que «després de tres anys hauríem de tenir un espai, no diré si molt o si poc, però un lloc on entrenar en les condicions que es mereix el nostre esport. Una mica d’ajuda per iniciar-nos és imprescindible i necessari». I és que el Reusenc Handbol Club no té pressa per seguir creixent però vol mantenir una evolució continuada i un repte de futur és la creació d’un equip sènior: «Els clubs i els equips han de tenir com a referència un equip sènior on els nens tinguin algú en qui mirar-se, un objectiu a marcar-se. El nostre és fer un sènior quan tinguem els elements necessaris».

 

Un sènior que pot sortir amb el pas dels anys i sense sortir de l’entitat: «Al nostre esport no es poden fer fitxatges per fitxar. Ara tenim uns nens que són cadets, en dos anys seran juvenils i en tres seran sèniors. Aleshores podrem portar qualsevol jugador interessat però no tenim pressa, els clubs es formen quan tenen uns deu o dotze anys de vida i nosaltres en tenim tres, Si als nens els hi agrada i té continuïtat, el sènior sortirà a la llarga. Tant de bo ho faci en masculí i femení», sentencia Olivé.

 

Foto de família del Reusenc Handbol Club | Cedida

 

Gent d’handbol per recuperar l’handbol

El projecte del Reusenc Handbol Club es va iniciar l’any 2016. Claudi Olivé, exjugador i entrenador d’aquest esport amb vincles recents a la Federació Catalana, no va dubtar en sumar-se al projecte i de la mà de Xavier Martí, David Mestres, Sandra Margalef i Josep Cugat van fundar l’entitat: «Reus havia de tornar a tenir handbol per la tradició, em va saber molt greu que el meu esport no tingués referència a la meva ciutat. Ens vam ajuntar uns quants malalts i vam tirar-ho endavant». Olivé va vestir com a jugador els colors del Reus Deportiu, arribant a jugar en la segona màxima categoria de l’handbol estatal. També va jugar al Vendrell i a la selecció provincial on va arribar a enfrontar-se a Xavi Pascual, David Barrufet o Iñaki Urdangarin. Com a tècnic ha defensat els interessos de molts equips tarragonins com el Reus Deportiu, la Canonja, el Vendrell, el Riudoms, l’Amposta o l’Ascó.

 

  

Després de posar punt final a la temporada 2018-2019, el Reusenc Handbol Club vol obrir una nova categoria de cara a la pròxima campanya: l’aleví. Augmentar el número de 33 esportistes al club serà clau. Tothom que estigui interessat a unir-se a l’entitat ganxeta, pot trobar més informació a www.reusenchandbol.cat.

 

 

El Poliesportiu Lleuger Ciutat de Reus, seu dels partits del Reusenc Handbol Club | Joan Alfons López